Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 4 juli

* ALCOHOLCONTROLE
VIERPOLDERS - Personeel van de Zeehavenpolitie heeft in de nacht van zaterdag 30 juni op zondag 1 juli een alcoholcontrole gehouden op de N57 in het kader van het project S.O.S (samen ongevallen stoppen). In totaal moesten 1817 bestuurders een blaastest afleggen. Negen mensen verkeerden onder invloed van alcohol, waarvan één beginnend bestuurder. Hoogst gemeten waarde bedroeg 440 ug/l.


* GETUIGENOPROEP STRAATROOF
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - De politie van district Oost is opzoek naar getuigen van een straatroof die dinsdag 19 juni jl. op de Algerabrug plaatsvond. Rond twee uur werd een 67-jarige vrouw uit Krimpen aan den Lek door de bestuurder van een scooter beroofd van haar tas. Deze tas zat op de bagagedrager van de fiets van de vrouw. Na de beroving sprak het slachtoffer een man en een vrouw aan. Zij gaven aan afkomstig te zijn uit Schiebroek. Beiden waren eveneens op de fiets. De politie zou graag in contact komen met deze beide getuigen. Het signalement van de straatrover luidt: een man tussen de 25 en 30 jaar oud. Gekleed in donkerblauwe kleding met zwarte laarzen. Hij droeg een witte helm met een blauwe streep (van voor naar achter) Mocht u getuige zijn geweest of anderszins informatie hebben over deze verdachte, neemt u dan contact op met de politie van district Oost telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


* DERDE VERDACHTE AANGEHOUDEN IN ZAAK PASTORIEDIJK

ROTTERDAM-ZUID- Politiemensen hebben in de zaak Pastoriedijk, waarbij op 15 juni j.l. een 28-jarige Rotterdammer met geweld om het leven was gekomen, dinsdagmiddag een derde verdachte aangehouden. Het gaat om een 24-jarige Rotterdamse vrouw, zij wordt verdacht van betrokkenheid. Die avond werd het slachtoffer in zijn woning aan de Pastoriedijk aangetroffen, hij overleed kort daarna aan zijn verwondingen. In de omgeving werden korte tijd later twee verdachten, 25-jarige Rotterdammers, aangehouden. De politie heeft het onderzoek naar de gewelddadige dood van de Rotterdammer met een team van 15 rechercheurs voortgezet. Dit resulteerde in de aanhouding van de vrouw, in het centrum van Rotterdam. De twee eerdere verdachten zijn in bewaring gesteld.


* RIJBEWIJS INGEVORDERD VAN BEGINNEND BESTUURDER

ROTTERDAM-MIDDELLAND- Politiemensen troffen in de nacht van dinsdag op woensdag een automobilist aan op de Beukelsdijk, die onder invloed van alcohol reed. Rond drie uur werd hij langs de kant van de weg gezet. Hij bleek een alcoholpromillage van 1,5 in zijn bloed te hebben. Daarnaast was hij beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


* TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA INBRAAK
ROTTERDAM-GROOT IJSSELMONDE- Politiemensen hielden in de nacht van maandag op dinsdag twee verdachten aan voor inbraak. Na een melding dat er werd ingebroken in een apotheek aan het Prinsenplein, rond twee uur, stelden politiemensen direct een onderzoek in. Er zouden enkele scooters zijn weggereden bij de apotheek, deze werden op de Groene Tuin gezien. Na een achtervolging konden twee verdachten, Rotterdammers van 19 en 25 jaar oud, op basis van signalement worden aangehouden. Zij zijn overgebracht naar een politiebureau, waar ze werden ingesloten voor verhoor.


* HENNEPKWEKERIJ OPGEROLD
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft een hennepkwekerij opgerold. Dinsdag rond tien over tien 's ochtends stelden agenten een onderzoek in in een woning aan de Vinckenbrinckstraat. Dit naar aanleiding dat er mogelijk een kwekerij in de woning aanwezig zou zijn. Daar troffen politiemensen materialen aan die gebruikt worden voor de groei van hennepplanten. Het hennepteam van de gemeente heeft zorggedragen voor ontmanteling. De 31-jarige bewoonster en haar 27-jarige vriend werden door politiemensen aangehouden. De Rotterdamse verdachten werden overgebracht naar een politiebureau waar ze werden ingesloten voor nader onderzoek. In de woning ernaast troffen agenten dezelfde dag een zak met ongeveer 80 henneplanten aan en namen ze in beslag.


* VERWARDE MAN AANGEHOUDEN NA VERNIELING
ROTTERDAM-BLIJDORPSE POLDER- Politiemensen hielden in de nacht van dinsdag op woensdag een verwarde man in een tankstation aan de Stadhoudersweg. Rond half twee had de man, een 29-jarige Rotterdammer, in het tankstation vernielingen gepleegd. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau, waar hij werd beoordeeld door een arts. De man is opgenomen in een zorgtraject.


* VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een man aangehouden die wordt verdacht van mishandeling. Dinsdagochtend rond kwart over tien kreeg de politie melding van een onenigheid in het verkeer waarbij een 36-jarige man was mishandeld door een medeweggebruiker. Een fietser fietste op de West-Kruiskade toen hij werd gesneden door een automobilist. Naar aanleiding daarvan ontstond een onenigheid waarbij de 33-jarige automobilist de 36-jarige Rotterdamse fietser een klap in zijn gezicht gaf en een schop. Hulpvaardige omstanders grepen in en hielden de vechtersbaas tegen. De gewaarschuwde politiemensen hebben de Rotterdamse automobilist aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* ANPR-CONTROLE
VLAARDINGEN - De politie heeft een ANPR-controle uitgevoerd in de omgeving van de BM Heusdenlaan. Daar hebben agenten van twee uur 's middags tot tien uur 's avonds in samenwerking met de Rijksbelastingdienst 6477 auto's gecontroleerd. 70 auto's gaven daarbij het 'hit'. De politie schreef 23 bekeuringen uit voor ondermeer een verlopen APK, het niet direct kunnen tonen van een rijbewijs en/of kentekenbewijs en voor gladde banden. Daarnaast namen politiemensen een auto in beslag van iemand die voor de derde keer werd gecontroleerd zonder dat hij een reed met een geldig rijbewijs. Ook inden zij voor enkele honderden euro's openstaande boetes. De Rijksbelastingdienst heeft voor ruim 3400 euro geïnd aan openstaande schulden en nam 5 auto's in beslag.