Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda woensdag 4 juli

BREDA, 4 juli 2007

Veel overlast na hevige regenval in Etten-Leur en Breda

BREDA/ETTEN-LEUR: De hevige regenval woensdagmorgen heeft voor veel overlast gezorgd in vooral Etten-Leur en het noorden/westen van Breda. Bij de Gemeenschappelijke Meld Kamer (GMK) in Tilburg kwamen vanaf circa 08.00 uur enkele tientallen meldingen binnen van wateroverlast. Dat varieerde van woningen en kelders waar het water was binnengedrongen tot ondergelopen straten en viaducten.

Uit Etten-Leur kwamen meldingen van bewoners van onder andere Mon Plaisir, Zilvermeeuw, Nicolaas Beetsstraat en Norbartstraat. Een gymzaal van een school aan de Kerkwerwe liep onder en ook een kledingwinkel in het Hof van den Houte had met wateroverlast te kampen, net als een bedrijf aan de Nijverheidsweg. De Spoorlaan stond rond 11.00 uur helemaal blank en was eigenlijk onbegaanbaar. In Breda leek vooral het noorden en westen getroffen, in de viaducten bij de Lunetstraat en Westerhagelaan stond het water tot wel 30 tot 50 centimeter hoog.

Alle meldingen werden doorgespeeld aan de brandweer die de handen vol had aan het leegpompen van kelders en ondergelopen straten en viaducten. Daar waar nodig hielpen agenten een handje mee bij bijvoorbeeld wegafzettingen etc. Rond het middaguur leek de ergste overlast voorbij.

Agressieve winkeldieven aangehouden

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag rond 15.00 uur twee mannen (19 en 25 jaar) uit Breda aangehouden op de Karrestraat. Ze worden verdacht van winkeldiefstal bij een warenhuis, mishandeling en bedreiging. Een beveiliger ging het tweetal achterna nadat ze in de winkel een jas weggooien waarmee ze eigenlijk naar buiten hadden willen lopen. Op dat moment gaat het alarm ook nog af. De beveiliger raakte buiten het warenhuis in gevecht met een van de mannen. Samen met een collega kon hij hem overmeesteren en aan de politie overdragen. Ook daarbij verzette het tweetal zich hevig en uitten de mannen bedreigingen aan het adres van de agenten. De beveiliger hield aan het incident een kapotte lip, een zere nek en blauwe plekken aan over. De 19-jarige man bleek bij de fouillering op het bureau een groot mes op zak te hebben. Het tweetal is in verzekering gesteld.

Drie minderjarige jongens aangehouden voor woninginbraak

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag rond 16.00 uur drie Bredase jongens (13, 14 en 15 jaar) aangehouden op de Tienenstraat en de Namenstraat. Zij worden verdacht van een inbraak in een woning aan de Roeselaerestraat even daarvoor. Getuigen zagen drie jongens op de fiets die zich verdacht ophielden in de buurt van de woning. Toen agenten bij hen in buurt kwamen, vluchtten ze weg. De bewoonster van de woning kreeg via een alarmcentrale een melding en spoedde zich naar huis. De poort naar de tuin en de achterdeur bleken verbroken. Wat er precies is buitgemaakt, is nog onbekend. Een van de drie jongens bleek inbrekerswerktuig op zak te hebben. Het drietal is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak en bekijkt of de jongens mogelijk ook verantwoordelijk zijn voor poging tot inbraak in een woning aan de Oudergemstraat dinsdagmiddag.

Politieteam Etten-Leur voert flyeractie tegen auto-inbraken

ETTEN-LEUR: Agenten van het politietam Etten-Leur, Rucphen en Zundert gaan vanaf maandag 9 juli in Etten-Leur weer een preventieve actie tegen auto-inbraken voeren onder de bekende noemer: Niets erin, niets eruit. Op locaties waar veel wordt ingebroken in autos, veelal parkeerterreinen, worden in samenwerking met de gemeente flyers uitgedeeld aan automobilisten. Wekelijks wordt bekeken welke zogeheten hot spots er zijn. Ook zijn er kartonnen hangers beschikbaar die auto-eigenaren in hun voertuig kunnen hangen. Daarmee geven ze aan dat er niets van waarde in hun auto ligt. Die hangers zijn tijdens kantooruren (09.00-17.00 uur) op het bureau aan het Stationsplein te verkrijgen.

Auteur: Andre van den Hul