Antillenhuis


Gevolmachtigde Minister aanwezig bij feestelijke opening 'Madurodam by Light'

Een indruk van de lichtshow van Madurodam (Foto Antillenhuis/Pevry Press)

Madurodam heeft een nieuwe attractie erbij, namelijk 'Madurodam by Light'. Het betreft een attractie voor de zomermaanden, van 3 juli tot en met 1 september 2007. Madurodam presenteert gedurende deze periode een spectaculair lichtschouwspel. Iedere avond na zonsondergang zal de bezoeker ondergedompeld worden in een fascinerend Hollands sprookje dat het verhaal vertelt van Hansje Brinker en de strijd tegen het water. Madurodam maakt gebruik van de modernste projectietechnieken voor deze show van water, licht en laser.

Maandag 2 juli vond de officiële opening van de lichtshow plaats. De Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen, Paul Comenencia, was als gast uitgenodigd, alsmede vele andere 'vrienden en bekenden' van Madurodam.

De heer Comenencia werd hartelijk ontvangen door de aanstaande president-commissaris Chris Sas en door algemeen directeur Peter Verdaasdonk en de adjunct-directeur Hans Steijn. Ook was de jeugdburgemeester van Madurodam, Alexandra Tan, aanwezig om de Gevolmachtigde Minister welkom te heten in het miniatuurstad dat op 2 juli 1952 werd geopend, enerzijds als oorlogsmonument, anderzijds als charitatieve stichting. De oprichting was ter nagedachtenis van George Maduro die in februari 1945 overleed als gevangene in het concentratiekamp Dachau. Voor zijn daden in de eerste oorlogsdagen heeft George Maduro postuum de Militaire Willemsorde gekregen. George Maduro was voor de oorlog rechtenstudent in Leiden en reserve officier van de Huzaren.

De officiële opening van 'Madurodam by Light' was extra feestelijk dankzij de optreden van de Antilliaanse zangeres Edsilia Rombley. Zij gaf een wervelende show voor de vele aanwezigen.

Madurodam by Light is te zien van 3 juli tot en met 1 september 2007, en daarna in de herfst- en de kerstvakantie. In juli begint de lichtshow om 23.00 uur, daarna van 1 augustus tot en met 1 september om 22.00 uur. Het park sluit direct na de show. De kassa's blijven open tot een half uur voor aanvang van de show. Voor Madurodam by Light wordt geen toeslag gerekend. Wie overdag Madurodam bezoekt kan op dezelfde dag 's avonds terugkomen voor de lichtshow zonder extra betaling.