Antillenhuis


Dr. Maurice de Valk presenteert boek aan Gevolmachtigde Minister

Maurice de Valk overhandigt het boek "Zelfmanagement voor de Ziel" aan de Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen, Paul Comenencia (Foto: Antillenhuis/M.B.)

Dr Maurice de Valk bracht vandaag een bezoek aan de Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen, Paul Comenencia, om zijn nieuwste boek "Zelfmanagement voor de Ziel" te presenteren. Met dit boek wil hij draagvlak creëren om de theorie voor een gezond, gelukkig en creatief leven tevens toe te passen op het integratieprobleem in Nederland.

De auteur, tevens adviseur sociale geneeskunde, schreef eerder het boek "de Zin van Zijn". In zijn tweede boek, "Zelfmanagement voor de Ziel, Spiritualiteit voor een gezond, gelukkig en creatief leven", is de lezer zelf het onderwerp! Het nodigt hem of haar van de eerste tot en met de laatste bladzijde uit om diepere lagen in zichzelf te ontdekken. Het geeft de lezer richting en helpt op een unieke manier de vele vragen die onze tijd ons stelt te beantwoorden. Niet zweverig, maar met beide benen op de grond. De auteur schrijft vanuit de overtuiging dat zelfmanagement één van de belangrijkste thema's is van onze moderne tijd. Wanneer men in staat is om diepere lagen in zichzelf te ontdekken, zal men het leven en werk als bijzonder zingevend ervaren en in een gezond evenwicht functioneren.

Maurice de Valk (1955) is directeur van de door hem in 1995 opgerichte Adviesgroep Intermedic: Centrum voor Gezondheid Zingeving en Werk. Als voorzitter van het International Forum for Organizational Health (IFOH) en van de Stichting Gezond Werk (StGW) leidt hij internationaal de discussie over hoe de moderne werkende mens zich in werk en privé zo goed mogelijk staande kan houden en zo gezond en gemotiveerd mogelijk kan blijven. Zijn onderzoek en expertise zijn ook inzetbaar in de uitvoering van het beleid ter bevordering van integratie van allochtone Nederlanders op het werk en elders in de gemeenschap.