Gemeente Helmond


Fontys EVC op Werkplein Regio Helmond

Gemeente, ROC TerAA / Kans2 en Fontys gaan op het gebied van Erkennen van Verworven Competenties (EVC) nauw samenwerken.

Vrijdag 29 juni tekende Seyit Yeyden,wethouder Economische zaken, Antoinette Knoet, voorzitter College van Bestuur ROC Ter AA en Kans² en Jan Houben, lid Raad van Bestuur Fontys een intentieverklaring om op het gebied van EVC nauw samen te werken.

EVC staat voor Erkennen van Verworven Competenties en wil het informele leren erkennen. Dit informele leren is de kennis en ervaring die iemand heeft opgedaan in de praktijk. Meestal beoordelen we op basis van een behaald diploma. Met het doorlopen van een EVC-traject worden ook andere ervaringen en kwaliteiten zichtbaar gemaakt. Voor werknemers is EVC interessant vanwege hun inzetbaarheid en voor het zoeken van op maat gesneden scholingstrajecten. Voor werkgevers is EVC interessant omdat ze hiermee een beter inzicht krijgen in de kennis en vaardigheden van hun werknemers. Verborgen kwaliteiten worden naar boven gehaald waardoor personeel efficiënter kan worden ingezet. Fontys EVC sluit als enige hbo-instelling aan bij het project Kans². Dit project is een samenwerkingsverband tussen ROC Ter AA, de gemeente Helmond, Helicon opleidingen, het centrum voor Werk in Inkomen (CWI Peelland) en SKB Advies en Training. Kans² biedt werkgevers, werknemers en werkzoekenden ondersteuning bij het opleiden en begeleiden op de werkvloer.

EVC levert een belangrijke bijdrage aan hoe mensen aan werk komen, blijven en hun talenten kunnen benutten, aldus Seyit Yeyden. EVC is een toekomstgericht instrument wat ons helpt om mensen te confronteren met zichzelf. We doordringen mensen van het feit dat ze genoeg bagage in huis hebben om een vervolgopleiding af te maken, voegde Jan Houben toe.
Antoinette Knoet benadrukte het belang van het aansluiten van Fontys EVC op het werkplein Helmond. We kunnen nu het bedrijfsleven een totaalpakket aanbieden. Het is gemakkelijk voor bedrijven dat EVC op mbo-niveau en EVC op hbo-niveau gekoppeld zijn. Zij kunnen nu terecht bij één instantie. Antoinette Knoet: We merken in de praktijk dat mensen trots zijn op erkenning van hun presteren en kunnen. De wethouder besloot de bijeenkomst: Investeren in mensen met kennis en kunde, dat is wat ons te doen staat.

meer info: www.fontys.nl/evc