Gemeente Wijk bij Duurstede

Niet meer van het kastje naar de muur!

Dat is waar de samenwerkingspartners van het loket wonen, welzijn en zorg in Wijk bij Duurstede naar streven. Daarom richten zij met elkaar een loket op waar bewoners terecht kunnen voor informatie, advies en cliëntondersteuning op het brede terrein van welzijn, zorg en aan zorg gerelateerd wonen, en voor bemiddeling naar een passend aanbod van voorzieningen in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Het loket opent in het najaar haar deuren in het gemeentehuis van Wijk bij Duurstede én in de dorpshuizen in Cothen en Langbroek.

Er is door de partners al hard gewerkt om het loket te realiseren en dat wordt op woensdag 4 juli bekroond door de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst in het gemeentehuis van Wijk bij Duurstede. Een feestelijk moment, op weg naar de opening van het loket in dit najaar.

De partners zijn: gemeente Wijk bij Duurstede, stichting Abrona, stichting Bartimeus,
stichting MEE, stichting Quarijn, stichting Reinaerde, stichting Rijnheuvel, stichting Vitras en Woningstichting Volksbelang

Het loket richt zich op alle inwoners van de gemeente Wijk bij Duurstede. Met de komst van het loket hoeven zij niet langer onnodig van de ene organisatie naar de andere, maar kunnen zij op één locatie, telefoonnummer en e-mailadres terecht. Doordat de zorg- en hulpverleningsorganisaties nauw samenwerken, wordt het mogelijk dat mensen snel en bij het juiste adres worden geholpen voor al hun vragen op het terrein van wonen, welzijn en zorg.