Gemeente Wijk bij Duurstede

Proefpersonen gezocht voor slim apparaat

Wandelen of fietsen met een slim mobieltje met informatie over de Grebbelinie. Dat kan in de maanden augustus en september. Wageningen Universiteit en Researchcentrum zoekt proefpersonen die in een van deze weekeinden van deze twee maanden als `onderzoeker' het nieuwe navigatiesysteem in de praktijk willen testen.

Project digitale Wichelroede
De Wageningse onderzoekers gaan samen met partners na hoe op een moderne manier de cultuurhistorische kennis beschikbaar kan komen voor wandelaars en fietsers. In het project digitale wichelroede is hiervoor een modern navigatiesysteem ontwikkeld. Het apparaat geeft informatie ter plekke op het moment dat de wandelaar of fietser om informatie vraagt. Ook is het apparaat te `laden' met eigen persoonlijke verhalen.

Grebbelinie
Het informatiesysteem is uitgewerkt voor delen van de Grebbelinie, de 60-kilometer lange militaire verdedigingslinie die in het oosten van de provincie Utrecht en het westelijk deel van Gelderland loopt. In de weekeinden van augustus en september worden proefpersonen gevraagd het navigatiesysteem te testen. Onder de proefpersonen worden drie van deze slimme apparaten verloot. Voor meer informatie en aanmelding kunt u vanaf 1 juli terecht op de website www.digitalewichelroede.nl.

Het project digitale wichelroede wordt mogelijk gemaakt door Ruimte voor Geo-Informatie en de provincie Utrecht en wordt uitgevoerd door een consortium van de volgende partners: Wageningen Universiteit en Researchcentrum, Alterra, DS, Galileo, Gemeente Utrecht, kadaster TDN, KPN, provincie Utrecht, Stichting Vernieuwing Gelderse Vallei en Waag Society.