Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Bouw Brede School in Legmeer West binnenkort van start

3 juli 2007 print
In het najaar van 2007 gaat naar verwachting de bouw van start van de Brede School in Legmeer West.

Nadat vorig jaar een eerdere aanbesteding was stukgelopen heeft B&W, na ruggespraak met de gemeenteraad, opdracht gegeven om aan de hand van een aangepast ontwerp een nieuwe Europese aanbestedingsprocedure te starten. Door gewijzigde marktomstandigheden bleek een aanbesteding alleen haalbaar als het oorspronkelijke krediet fors naar boven bijgesteld zou worden. In zijn vergadering van afgelopen donderdag, 28 juni, heeft de gemeenteraad daartoe besloten. De Brede School kan dus gebouwd gaan worden!

Lekker veel speelruimte

In overleg met de gemeente en de partners van de Brede School heeft de architect het ontwerp naar ieders tevredenheid aangepast. De woontoren en de daarbij behorende ondergrondse parkeergarage zijn komen te vervallen en aan de zuidwestzijde van het gebouw zijn ook wat dingen veranderd: de entree, de ligging van een aantal lokalen en kantoorruimtes en het ontwerp van de buitenruimte. Zo is de ontsluitingsweg korter gemaakt mét insteekhavens voor de schoolbusjes van De Dolfijn. Hierdoor is meer ruimte ontstaan voor het naastgelegen speelbos en ook het speelplein is aan deze kant groter geworden. Door het wegvallen van de woontoren is er geen schaduwwerking meer van de woontoren op het schoolplein. Voor het aangepaste ontwerp is de bouwvergunning inmiddels verleend.

Start bouw

Uit het aanbestedingstraject is aannemer Heijmans Bouw uit Amsterdam naar voren gekomen. Hij begint nu met alle voorbereidingen. In het najaar gaat de schop echt de grond in en... als alles volgens planning verloopt is de Brede School in het voorjaar van 2009 klaar voor gebruik. Fijn!
^
Blije gezichten

* Brede School