Persberichten woensdag

's-Hertogenbosch, 04-07-2007

Politie houdt mogelijke inbreker aan

Drunen De politie heeft woensdagochtend een 56-jarige Bosschenaar aangehouden in zijn woning. Hij wordt er van verdacht op 9 mei een insluiping gepleegd te hebben in een woning aan de Grotestraat in Drunen. De 56-jarige bewoner trof die middag de man in zijn ineens in zijn huis. De verdachte is uiteindelijk vetrokken. Later bleek dat hij sieraden had ontvreemd uit de woning. Op basis van het signalement kon de politie de man aanhouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. De politie bekijkt of de man meer insluipingen heeft gepleegd.

Politie houdt man aan voor bedreiging

Boxtel De politie heeft dinsdag een 27-jarige inwoner van Boxtel aangehouden in zijn woning. Hij wordt er van verdacht in april een 51-jarige plaatsgenoot bedreigd en mishandeld te hebben. Tevens wordt de man er van verdacht de auto van de plaatsgenoot beschadigd te hebben, door er tegen aan te rijden. Bij de aanhouding dinsdag bedreigde de man ook twee agenten. De verdachte is inverzekeringgesteld.

Bedrijfstrekker kantelt

s-Hertogenbosch Een trekker met oplegger is dinsdagmiddag gekanteld op de Rietveldenkade in s-Hertogenbosch. De 36-jarige Nijmeegse bestuurder kwam met de schrik vrij. De bedrijfstrekker met lading was in de scherpe bocht gekanteld en daardoor raakte twee geparkeerde personenautos aan de Rietveldenkade beschadigd. De politie onderzoekt de oorzaak. De bestuurder is onderzocht door ambulancepersoneel, maar hij mankeerde niets.

Getuigen gezocht

Boxtel In een onderzoek naar mogelijk opzettelijk aanrijden/poging zware mishandeling is de polite opzoek naar getuigen. Op maandag 11 juni omstreeks 21.45 uur is een 28-jarige Boxtelse motorrijder gevallen. De motorrijder had daarvoor op de N65 de vermoedelijke dader al ingehaald. Op de Clarissenstraat in Boxtel zag de motorrijder dat de bestuurder hem was gevolgd. De man reed in een grijze auto achter het slachtoffer aan en sneed hem tot tweemaal toe. Op de Clarissenstraat stopt de bestuurder naast de motorrijder en spreekt hem dreigend toe. Vervolgens trekt de bestuurder weer op. Op het moment dat de motorrijder ook op wil trekken, remt de automobilist plotseling zonder enige aanleiding. De motorrijder raakt de auto en komt vervolgens ten val. Hij had daardoor een pijnlijke schouder en knien. Mogelijke getuigen dit ongeval worden verzocht contact op te nemen met Team Boxtel, via 0900-8844.

Man gewond bij eenzijdig ongeval

Rijkevoort Een 26-jarige automobilist uit Haps is woensdagmorgen gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Laageindstraat in Rijkevoort. De man kwam vanuit de richting Haps over de Laageindstraat gerden en is met zijn auto in de berm geraakt. Daarna is hij in een droogstaande sloot tot stilstand gekomen. Omdat hij met zijn benen vastzat, moest de brandweer de man uit de auto bevrijden. De man is met pijn aan zijn rug, hoofd en been overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen.

Huiselijk geweld

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagochtend een 49-jarige Bosschenaar aangehouden in zijn woning. Hij wordt er van verdacht zijn 41-jarige vrouw mishandeld en bedreigd te hebben. De vrouw deed aangifte. De politie heeft de verdachte inverzekeringgesteld.

Bromfietsers gewond
Veghel Woensdagmorgen zijn twee 18-jarige inwoonsters van Erp gewond geraakt bij een aanrijding op de Erpseweg in Veghel. De twee waren met hun bromfiets in aanrijding gekomen met een shovel, bestuurd door een 58-jarige man uit Veghel. De politie onderzoekt de zaak, maar vermoedelijk hebben de dames met hun bromfiets aan de verkeerde kant van de weggereden en heeft de bestuurder van de shovel de slachtoffers pas heel laat opgemerkt. Ze hebben met hun bromfiets de shovel geraakt en zijn vervolgens een stukje verderop ten val gekomen. De slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis.