Ingezonden persbericht


persbericht

drie landen die u beslist snel moet ontdekken!
met summum reizen naar cuba, tibet en patagoniË

Amsterdam juni 2007 ­ Drie heel verschillende landen met een gemene deler: over niet al te lange tijd zijn Cuba, Tibet en Patagonië behoorlijk veranderd. Onherkenbaar, misschien wel. De komende jaren voltrekt zich op deze drie prachtige plekken een metamorfose: Cuba gaat onvermijdelijk het post Castro tijdperk tegemoet, Tibet krijgt te maken met de stijgende welvaart én aandacht van talloze Chinezen. Dan Patagonië, het ongekend ruige gebied in Argentinië en Chili, dat steeds meer witte bergtoppen verliest aan de opwarming van de aarde. Genoeg redenen, vindt Summum Reizen, om juist nu af te reizen naar Cuba, Tibet en Patagonië.

Cuba: monument van de jaren 50
Cuba staat in onze top drie van bestemmingen waar u nu nog naartoe moet vanwege de rust en het nu nog pure authentieke karakter. Cuba is feitelijk een grote ode aan de jaren 50 - met de bekende oldtimers, architectuur en de huiskamerrestaurantjes. Na Castro zal er meer ruimte te komen voor buitenlandse, vooral Amerikaanse, investeerders en een sterke groei van de economie. Dat levert een ander plaatje op. Alléén Summum Reizen doet Baracoa aan tijdens de Cuba rondreis: een oorspronkelijk kustplaatje met witte stranden en palmbomen, waar enkel fietstaxi's zijn. Summum Reizen laat het échte Cuba zien want tijdens de hele trip overnacht je in een 'typisch Cubaans' hotel: kleinschalig, met lokale manager en vaak met zwembad.

Patagonië: ijs, sneeuw en bergen
Patagonië haalt deze top drie vanwege de smeltende ijskappen. Met Summum bezoekt u de bekende gletsjer Perito Moreno in het park Los Glaciares. Luid gekraak van de over elkaar schuivende en brekende ijsbrokken is slechts een voorbode, tijdens een wandeling op stoere schoenen met spikes. Enorme brokken vallen regelmatig in het meer `Lago Argentino' ­ een spectaculair gezicht. Het gebied kent een eenzame pracht: zo vaart u vlak langs de Upsala gletsjer en bezoekt u de meest zuidelijke stad ter wereld; Ushauia in Vuurland, tussen de nog geheel witte bergen.

Tibet: Religieus centrum
Tibet, ten slotte, is in 1950 geannexeerd door China. De spiritueel leider, de Dalai Lama, leidt de regering sindsdien vanuit zijn ballingsoord India. De hoofdstad Lhasa herbergt nog dagelijks duizenden monniken die er offergaven komen brengen. Tijdens de 16-daagse reis naar Tibet met Summum Reizen bezoekt u de schitterende Jokhang tempel ­ doel van de pelgrims in hun traditionele gewaden en zweeft u door de lucht per vliegtuig over de Himalaya. Een bezoek aan het Basecamp van de Mount Everest. En overal, werkelijk overal een onwaarschijnlijk mooie natuur.

Beleef de authenticiteit
"Wij willen juist de huidige unieke grootheid van Tibet, Cuba en Patagonië onder de aandacht brengen bij onze reizigers" stelt Misja Visser van Summum Reizen, dat al jaren reizigers naar de drie gebieden brengt, "De metamorfose gaat natuurlijk niet op stel en sprong en er komt mogelijk iets anders moois voor terug. Onze reisexperts roepen reizigers die echt iets heel bijzonders willen ontdekken op de komende tijd te boeken." Reizen naar Cuba doe je het hele jaar door, naar Patagonië tussen oktober en maart en voor Tibet is de beste reistijd juli, september en oktober.

Summum Reizen biedt een bijzonder veelzijdig, gevarieerd en betaalbaar aanbod van comfortabele groepsrondreizen naar bestemmingen in Azië, Afrika, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. Het is een organisatie van en voor mensen met een passie voor reizen, het ontdekken van al het moois dat onze wereld te bieden heeft en het actief beleven van andere culturen. Wie op zoek is naar een afwisselende en betaalbare groepsrondreis vindt bij Summum Reizen ongetwijfeld iets van zijn gading. Je ziet meer met Summum Reizen. www.summum.nl.