Gemeente Almelo

Snellere route voor landbouwverkeer

4 juli 2007 - Op verzoek van de agrarische organisatie LTO Noord en van loonbedrijven komt er een efficiënte route door de stad voor landbouwvoertuigen. Zo kunnen ze sneller naar veraf gelegen grond rijden, en wordt het buitengebied gespaard.

Landbouwers nu nog op smalle weggetjes

Om te kunnen overleven, moeten agrariërs steeds meer grond aankopen die vaak ver van hun bedrijf af ligt. Ze hebben economisch belang bij snelle en korte verbindingen. De huidige route gaat vooral over smalle wegen, onder andere in de Bolkshoek en de Wateregge. Daardoor zijn de voertuigen lang onderweg en ze zijn bovendien gevaarlijk voor de (recreatieve) fietsers.

Passeerhaven

Ruim baan
De Gemeente wil nu landbouwvoertuigen toestaan op de Ootmarsumsestraat vanaf de Mooie Vrouwenweg, de Sluitersveldsingel en de Van Rechteren Limpurgsingel tot aan de Berkelstraat. Dat geldt alleen voor buiten de spitsuren (7.00 tot 9.00 uur en 16.15 tot 18.00 uur). Rond de verkeerslichten op de singel komen passeerhavens waarin de landbouwvoertuigen moeten wachten om bij groen licht de achter hen rijdende auto's ruim baan te geven. Hierover wordt een overeenkomst gesloten met LTO Noord en met de loonbedrijven.

Zie ook:

* Kaart