Gemeente Brunssum

Openbare bekendmakingen deze week (4 - 10 juli 2007)

De wettelijk verplichte mededelingen die de gemeente elke week publiceert op de gemeentepagina's in Parelnieuws.

Wilt u oudere bekendmakingen raadplegen, ga dan naar het archief.
---

Aanvraag reguliere bouwvergunning / lichte bouwvergunning / sloopvergunning

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend, dat de navolgende aanvragen om reguliere bouwvergunning zijn ontvangen van:


- R.J.G. Kersten, voor het gedeeltelijk veranderen van de linkerzijgevel op het perceel Geelgors 20 (datum indiening: 21-06-2007);


- J.J.M. van den Bosch, voor het gedeeltelijk veranderen van de voorgevel op het perceel Kennedylaan 55 (datum indiening: 15-06-2007);


- Nouville Ontwikkelaars, voor het geheel oprichten van 4 halfvrijstaande woningen met buiten berging op het perceel Dorpstraat (lokatie Dresschers) (datum indiening: 15-06-2007);


- Adviesbureau Van Oppen, voor het geheel plaatsen van glazen windschermen op het perceel Bethelhof 1 - 35 (datum indiening: 20-06-2007);

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend, dat de navolgende aanvraag om lichte bouwvergunning is ontvangen van:


- M.K. Pouw, voor het geheel vernieuwen/vergroten van een aanbouw op het perceel Jupiterstraat 12 (datum indiening: 21-06-2007);

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend, dat de navolgende aanvragen om sloopvergunning zijn ontvangen van:


- J.F.J. van Vlodrop, voor het slopen van een garage cq berging op het perceel Boschstraat 15 (datum indiening: 22-06-2007);


- M.K. Pouw, voor het slopen van een aanbouw op het perceel Jupiterstraat 12 (datum indiening: 22-06-2007);

Zij die de betreffende aanvragen wensen in te zien kunnen hiertoe telefonisch een afspraak maken. U kunt daarvoor bellen met het Loket Vergunningen, telefoon (045) 527 85 59.

Brunssum, 4 juli 2007.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

Verzoek om vrijstelling / aanvragen bouwvergunningen

Het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Brunssum maakt bekend, dat de navolgende aanvragen bouwvergunning zijn ontvangen van:

1. De heer Pelt, voor het oprichten van een garage gelegen Schoutstraat 33, alhier;

2. De heer P.J.C. Bruls, voor het vergroten van de woning gelegen Schinkelstraat 16 alhier;

3. Familie Rensen, voor het oprichten van een zwembad gelegen Sperwerdreef 1 alhier.

Daar de bouwwerken in strijd zijn met het desbetreffende vigerende bestemmingsplan, kan slechts bouwvergunning worden verleend nadat het college van Burgemeester en Wethouders ingevolge artikel 19 derde lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling heeft verleend.

Voornoemde aanvragen zullen met ingang van 5 juli 2007 gedurende zes weken in de Gemeentewinkel, Lindeplein 1, Loket vergunningen, voor eenieder ter inzage liggen.

Gedurende deze termijn kunnen eventuele zienswijzen tegen het bouwplan schriftelijk dan wel mondeling bij het college van Burgemeester en Wethouders worden ingediend.

De voorkeur gaat uit naar het schriftelijk indienen van zienswijzen. Degene die mondeling zienswijzen naar voren brengt kan daartoe tijdens de openingstijden, contact opnemen met de medewerkers van het front-office, bouwen. De behandelend ambtenaar neemt vervolgens contact op met degene die mondeling zienswijzen naar voren wilt brengen.

Brunssum, 4 juli 2007.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

Aanvraag bouwvergunning / verzoek om vrijstelling

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum maakt bekend, dat de navolgende aanvraag bouwvergunning is ontvangen van:

Dhr. R. van Klaren voor het vergroten van het bestaande woonhuis Markt 43 alhier.

Daar het bouwwerk in strijd is met het desbetreffende vigerende bestemmingsplan, kan slechts een bouwvergunning worden verleend nadat het college van Burgemeester en Wethouders ingevolge de desbetreffende bepalingen van het vigerende bestemmingsplan vrijstelling heeft verleend.

Voornoemde aanvraag zal met ingang van 5 juli 2007 gedurende vier weken ter gemeentesecretarie, Lindeplein 1, loket vergunningen, voor belanghebbenden ter inzage liggen.

Gedurende deze termijn kunnen eventuele bedenkingen tegen het bouwplan schriftelijk bij het college van Burgemeester en Wethouders worden ingediend.

Brunssum, 4 juli 2007.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

Ontwerp-besluit tot verlenen van vrijstelling

Burgemeester en Wethouders van gemeente Brunssum maken op grond van artikel 27 van het bestemmingsplan "Woongebieden", vastgesteld door de gemeenteraad op 25 oktober 2000 en (gedeeltelijk) goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van Limburg bij besluit van 12 juni 2001, bekend dat zij voornemens zijn om vrijstelling te verlenen van voornoemd bestemmingsplan in verband met de ontvangen aanvraag om reguliere bouwvergunning van W.J.M. Vlasveld voor het gedeeltelijk veranderen/vergroten van een woonhuis op het perceel Loogstraat 27, alhier.

Omdat voornoemd bouwplan in strijd is met het voornoemde vigerende bestemmingsplan, kan slechts bouwvergunning worden verleend nadat Burgemeester en Wethouders ingevolge de desbetreffende bepalingen van het vigerende bestemmingsplan vrijstelling hebben verleend.

Het ontwerp-besluit tot verlenen van vrijstelling ligt met ingang van 5 juli 2007 gedurende vier weken voor belanghebbenden ter inzage bij het loket Vergunningen in de gemeentwinkel, Lindeplein 1, alhier.

Gedurende voornoemde termijn kunnen eventuele bedenkingen tegen het ontwerp-besluit tot verlenen van vrijstelling bij Burgemeester en Wethouders worden ingediend.

Brunssum, 4 juli 2007.

Burgemeester en Wethouders van Brunssum

---

VROM Starterslening

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum maakt, ingevolge de bepalingen van de Gemeentewet bekend, dat de gemeenteraad van de gemeente Brunssum in zijn vergadering van 27 juni 2007 de Verordening VROM Starterslening gemeente Brunssum heeft vastgesteld.

Voorgenoemde verordening treedt in werking met ingang van 1 juli 2007.

Bovenstaande verordening is opgenomen in het gemeenteblad nr. 2007/6763 van de gemeente Brunssum.

Inzage is mogelijk aan het loket Vergunningen in de gemeentewinkel, vanaf 5 juli 2007, gedurende een periode van zes weken. De Verordening VROM Starterslening kunt u ook hier raadplegen.

Meer informatie, alsmede aanvraagformulieren, kunt u verkrijgen vanaf 1 juli 2007 bij Jaap Huizinga tel. (045) 527 86 62 of 06 138 19 521 en Elly Laarakker tel. (045) 527 86 52 (tijdens de openingsuren).

Brunssum, 4 juli 2007.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

Veolia-halte in Dorpstraat

De bushalte voor Dorpstraat 175 t/m 317 zal weer in gebruik worden genomen. Dat heeft het college van B&W van Brunssum besloten. Het besluit is een gevolg van de gewijzigde dienstregeling van Veolia per 24 juni 2007, waardoor buslijn 36 weer door de Dorpstraat gaat rijden (vanuit de Prins Hendriklaan).

Met de ingebruikname van de bushalte verbetert de toegang tot het openbaar vervoer met name voor bewoners van de buurten Rozengaard en Hofpoel.

Bezwaar

Tegen dit verkeersbesluit kunt u binnen 6 weken na de datum van publicatie een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Hoe u verder bezwaar kunt maken, leest u in `Hoe maakt u bezwaar?'.

Brunssum, 4 juli 2007.

---

Verleende kapvergunning

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat de navolgende kapvergunningen zijn verleend aan:

F.P.M. Quaedackers; Op Gen Hoes 40; voor 6 dennen, 1 eik en 1 walnoot;

Weller; p/a Duivenbergstraat 14; voor 1 wilg;

Wonen Zuid; p/a Spoorstraat 74; voor 1 slangenden;

J.H. Beumer; Kruisbergstraat 84; voor 4 dennen;

M.J.M.H. Frijns; Wieenweg 62; voor 1 den;

Commonwealth War Graves Commision; oorlogsbegraafplaats aan de Heufstraat; voor 4 prunussen;

H.P. van der Schaft; Couperusstraat 2; voor 1 zomereik;

M.P.F. Smeets; Rembrandtstraat 27; voor 1 japanse sierkers en 1 den;

M.M.E. Sajivec; Tolenhof 17; voor 2 ceders;

P.C.J.T. Scheren-Embrechts; Heugerstraat 17a; voor 1 den;

J.M.V. Winkens; Julianastraat 19; voor 1 esdoorn;

M.J.T. Klabbers; Prinses Beatrixstraat 67; voor 1 slangenden;

H.A.A.M. van Ingen; Haansberg 9; voor 1 ginkgo en 1 berk;

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen 6 weken na de datum van verzending van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Hoe u verder bezwaar kunt maken, leest u in `Hoe maakt u bezwaar?'.

Brunssum, 4 juli 2007.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum,

krachtens mandaat,

Teamleider Civiele Techniek / Dienst Projecten,

ing. P.H. Bartels


---