Gemeente Gouda


gemeente gouda stelt nieuwe reïntegratiepartners voor (4-7-2007)

Nieuwe sporen op maat is het reïntegratiebeleid van de gemeente Gouda dat op 1 juli 2007 in werking treedt. De gemeente heeft hiertoe op 29 juni raamovereenkomsten afgesloten met een negental partners. Deze werken in opdracht van de gemeente Gouda samen om mensen met een bijstandsuitkering maatwerk te bieden op hun weg naar werk.

Iedereen aan het werk
De gemeente Gouda verwacht van haar inwoners dat zij zelf alles doen wat binnen hun mogelijkheden ligt om betaald werk te krijgen en te behouden. Daar waar nodig wordt ondersteuning geboden met een aantal reïntegratie-instrumenten.

Begeleiding
Het reïntegratiebeleid van de gemeente Gouda heeft een aantal nieuwe mogelijkheden om de cliënt op weg te helpen. Intensieve begeleiding staat hierbij centraal. Bijvoorbeeld met een personal coach traject. De cliënt krijgt een coach die hem of haar naar behoefte begeleidt op diverse terreinen. Voorbeelden hiervan zijn arbeid en scholing, maar ook vrijetijdsbesteding, sociale omgang, financiën en wonen. Hiernaast is er aandacht voor lichamelijke gezondheid. Met fitness en voorlichting over gezonde voeding wordt gewerkt aan een kansrijke terugkeer op de arbeidsmarkt.

Negen partners
De raamovereenkomsten zijn afgesloten met Promen (express baan, opstapbaan en participatiebaan), Agens (personal coach traject en vrijwilligerswerk), Alexander Calder (sollicitatietraining), Track (psychosociale leerwerkplekken), Ergo Control (bewegingstrajecten), Stichting Kwadraad (schuldhulpverlening), WOSM (huisbezoek, arbeidsmedisch advies en inburgeringsmedisch advies), Serin (inburgering) en Work2 (vraagstuk langdurig werklozen). Deze partijen hebben de opdracht in concurrentie verworven in een openbare aanbestedingsprocedure