AutoRai

Mitsubishi Pajero Evolution van zand: eerbetoon aan Dakar-kampioen

(7/3/2007)
Een indrukwekkende verzameling zandsculpturen is tot en met 2 september 2007 te zien op het voormalige Floriadeterrein in Vijfhuizen. Als eerbetoon aan de kampioen van de woestijnrally staat er ook een sculptuur van de Mitsubishi Pajero â twaalfvoudig winnaar van Parijs-Dakar.

Het Zandsculpturenfestival staat in het thema van 400 jaar Michiel de Ruyter. Zestig kunstenaars uit de hele wereld hebben gewerkt om het leven van onze nationale zeeheld uit te beelden. Het resultaat is zijn levensverhaal in 150 beelden van zand, verdeeld over 30 taferelen. De organisatie besloot sponsor Mitsubishi eveneens te eren met een bijna levensgrote kopie van de Mitsubishi Pajero Evolution. Het is de auto waarmee de fabrikant afgelopen januari voor de twaalfde keer in 25 deelnames de monsterrally âLe Dakarâ heeft weten te winnen. Dat op zich is al bijzonder, maar de overwinning kreeg nog meer kleur doordat deze de zevende achtereenvolgende zege van Mitsubishi in de Dakar Rally markeert.

Het levensverhaal van Michiel de Ruyter en de sculptuur van de Parijs-Dakar-winnaar zijn nog tot en met 2 september 2007 te bezichtigen in de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen, op het voormalige Floriadeterrein. Het festival is dagelijks te bezoeken van 10.30 tot
18.00 uur. Meer informatie vindt u op www.zandsculpturenfestival.nl.