Gemeente Hilversum

Eerste hoofdveld van kunstgras

3 juli 2007
HFC Victoria krijgt nog deze zomer een Hilversumse primeur als het hoofdveld zal zijn voorzien van kunstgras. Er zijn weliswaar al bijvelden van kunstgras die bespeeld worden door de voetballers van De Zebra's en Wasmeer (op Anna's Hoeve) en die van Altius en 't Gooi (op Berestein), maar Victoria wordt de eerste club waarvan de hoofdmacht straks thuis niet meer op levend gras speelt.

Victoria huurt het veld van de gemeente Hilversum, die zorgt voor de aanleg. De aanleg van het kunstgrasveld levert de voetbalvereniging grond op die ze gaat benutten voor de aanleg van een tribune. De grootste winst is echter dat het kunstgras ook bij slechte weersomstandigheden kan worden bespeeld. Henk Milder van de dienst Inwoners, die de aanleg van het kunstgrasveld namens de gemeente begeleidt: "Kunstgras past ook in de speelstijl van Victoria. Dat verzorgde spel komt beter tot zijn recht op kunstgras".

Victoria krijgt meer kunstgras. Op eigen kosten wordt er namelijk tegelijkertijd een zogenaamd kunstgrasboarding-veldje voor de allerkleinste voetballertjes aangelegd.

De aanleg van de primeur van de voetbalclub was vorige week vrijdag reden voor een feestje op sportpark Loosdrecht. Sportwethouder Jan Rensen en Victoriavoorzitter Freek Stegehuis rolden gezamenlijk de eerste kunstgrasrol uit. De nieuwe aanwinst wordt geopend op 25 augustus tijdens het internationale jeugdtoernooi The Good Old van Victoria.