Gemeente Hilversum

Werken aan de weg

4 juli 2007
De wegwerkzaamheden van 2 t/m 6 juli 2007

Op de Gijsbrecht van Amstelstraat wordt maandag 2 en dinsdag 3 juli de rijweg geasfalteerd tussen de Loosdrechtseweg en de Bosdrift. Ongeveer 6 juli wordt de weg tussen de Loosdrechtseweg en de Gladiolusstraat/Jacob Catsstraat opengesteld voor bestemmingsverkeer. De omleidingen voor het doorgaand verkeer blijven van kracht.

Op de Lage Naarderweg wordt gewerkt aan de herinrichting vanaf de Javalaan richting Celebeslaan.

De kruising Kamerlingh Onnesweg/Minckelersstraat blijft tot vrijdag 20 juli afgesloten. Het doorgaand autoverkeer op de Kamerlingh Onnesweg wordt vanaf de Oosterengweg omgeleid over de Jan van der Heijdenstraat en via de Lorentzweg terug naar de Kamerlingh Onnesweg. In de andere richting wordt autoverkeer vanaf het Den Uylplein richting ziekenhuis en A27 omgeleid over de Larenseweg en de Jan van der Heijdenstraat. Autoverkeer van en naar Anna's Hoeve kan gebruik maken van de Anthony Fokkerweg.

Op de kruising Snelliuslaan/Van Kretschmar van Veenlaan wordt de aanleg van een 30-kilometerplateau ongeveer 6 juli afgerond.

Gewerkt wordt verder

* in de Veerstraat wordt de eerste fase van de herinrichting in de loop van de week afgerond. Na Hilversum-on-Air wordt het werk begin september hervat;

* in de Nassaulaan, vervanging van het riool tussen de Koningsstraat en de Rembrandtlaan tot half juli;

* op de Diepeweg, herinrichting tot half juli;
* in de J.H.B. Koekkoekstraat, vervangen riolering in het gedeelte tussen de Koningsstraat en de Eikbosserweg (tot half juli);
* en in de wijk Noord, aanleg verkeersremmende maatregelen tot half juli.

De wegwerkzaamheden van 9 t/m 13 juli 2007

Het Goois Natuur Reservaat sluit de hele volgende week de Bussumergrintweg af voor de aanleg van een aantal faunagoten.

Maandag 9 juli, op de eerste dag van de schoolvakantie, begint de herinrichting van de kruising Koninginneweg/Schoolstraat. Voor de werkzaamheden, die zes weken zullen duren, wordt de spoorwegovergang voor autoverkeer afgesloten. Vanaf Over 't Spoor wordt omgeleid naar de grote spoorwegovergang en de Beatrixtunnel. Vanuit het centrum wordt autoverkeer richting de wijk Noord omgeleid door de Beaxtrixtunnel.

Voor de herinrichting van de kruising Gijsbrecht van Amstelstraat/Bosdrift wordt de kruising twee weken afgesloten voor het autoverkeer. Voor autoverkeer vanaf de rotonde Utrechtseweg geldt de al bestaande omleiding over de Neuweg, de Hilvertsweg, de Diependaalselaan en de Loosdrechtseweg. Vanaf de Loosdrechtseweg wordt omgeleid over de Diependaalselaan en de Utrechtseweg.

Op de Lage Naarderweg wordt nog twee weken gewerkt aan de herinrichting vanaf de Javalaan tot en met de aansluiting van de Celebeslaan.

De kruising Kamerlingh Onnesweg/Minckelersstraat blijft ook nog twee weken afgesloten. Het doorgaand autoverkeer op de Kamerlingh Onnesweg wordt vanaf de Oosterengweg omgeleid over de Jan van der Heijdenstraat en via de Lorentzweg terug naar de Kamerlingh Onnesweg. In de andere richting wordt autoverkeer vanaf het Den Uylplein richting ziekenhuis en A27 omgeleid over de Larenseweg en de Jan van der Heijdenstraat. Autoverkeer van en naar Anna's Hoeve kan gebruik maken van de Anthony Fokkerweg.

Gewerkt wordt verder


* in de Nassaulaan, vervanging van het riool tussen de Koningsstraat en de Rembrandtlaan tot half juli;

* in de J.H.B. Koekkoekstraat, vervangen riolering in het gedeelte tussen de Koningsstraat en de Eikbosserweg (tot half juli);
* en in de wijk Noord, aanleg verkeersremmende maatregelen tot half juli.