Gemeente Hilversum

Hilversum investeert verder in toegankelijke bushaltes

4 juli 2007
De bushaltes van lijn 109 langs de prof. Kochstraat en Minckelerstraat worden in 2008 aangepakt. Acht haltes worden beter toegankelijk gemaakt voor reizigers. Deze worden voor EUR 95.000 gefinancierd door de subsidie van de provincie Noord-Holland. Het opknappen van de bushaltes is onderdeel van het meerjaren plan van aanpak voor toegankelijke bushaltes in Hilversum. Het plan bestrijkt een periode van 2006 - 2010. Als het plan is afgerond, is tweederde van alle bushaltes in Hilversum toegankelijk gemaakt voor reizigers. Dit betekent dat het perron van de bushalte 18 centimeter boven de straat komt te liggen. In combinatie met het busmaterieel van Connexxion, dat onder meer met een lage vloer is uitgerust, kunnen reizigers zo goed als gelijkvloers in- en uitstappen.

De perrons zijn oprijdbaar voor rolstoelen en rollators. Speciale aandacht gaat uit naar de geleidelijnen voor visueel gehandicapten. Elke halte wordt bovendien voorzien van een zit- of steungelegenheid.

Comfortabel voor iedereen
De bushaltes zullen voor iedereen comfortabeler zijn. Voor ouderen, minder validen en reizigers met bijvoorbeeld kinderwagen of rollator. Voor iedereen zal het nog gemakkelijker worden van de bus gebruik te maken. Dit jaar worden de bushaltes langs buslijn 3 opgeknapt en op het busstation. Dit geldt eveneens voor de haltes bij de wegconstructies aan de Jacob van Campenlaan, de Kamerlingh Onnesweg en in Noord.