Gemeente Sneek


Voortreffelijke samenwerking Sneker schoolbesturen De besturen van het openbaar onderwijs Odyssee en het christelijk onderwijs Spectrium zijn er, samen met de gemeente Sneek, in korte tijd in geslaagd te komen tot een volledig aanbod buitenschoolse opvang voor de kinderen in het basisonderwijs van de gemeente Sneek en Oppenhuizen/ Uitwellingerga.

Basisscholen hebben met ingang van 1 augustus de verplichting om buitenschoolse opvang te regelen voor kinderen van ouders die hier om vragen. Deze verplichting komt voort uit de motie van Aartsen/Bos die tijdens de algemene politieke beschouwingen 2006 is aangenomen. Het betreft zowel de voorschoolse als de naschoolse opvang.

Voortreffelijke samenwerking
De besturen van Odyssee en Spectrium hebben op voortreffelijke wijze samengewerkt bij de selectie van aanbieders buitenschoolse opvang. In samenwerking met de gemeente Sneek is in de afgelopen weken een selectie gemaakt van de aanbieders die zich naar aanleiding van een advertentie hebben gemeld. Zowel Odyssee als Spectrium hanteren als uitgangspunt dat buitenschoolse opvang maatwerk moet bieden op wijkniveau. Ook het belang van een directe aansluiting op de uitgangspunten van het lokale onderwijsbeleid en de beleidskaders voor Brede Schoolontwikkeling wordt door alle partijen onderschreven. Door deze gezamenlijke uitgangspunten en een intensieve samenwerking worden er concrete resultaten geboekt.

Aanbieders
Voor de Brede Scholen geldt dat er per Brede School één aanbieder is gezocht. Voor de overige scholen geldt dat er sprake kan zijn van meerdere aanbieders. In totaal zijn er vier aanbieders voor de buitenschoolse opvang in de gemeente Sneek. Kinderopvang Dappertje Doe is geselecteerd als aanbieder voor de buitenschoolse opvang voor de Brede School Sperkhem. Kinderopvangorganisatie Kinderwoud is aangewezen als aanbieder voor de Brede Scholen Noorderhoek en Zwette-Noordoosthoek en voor de Julianaschool. Kinderopvangorganisatie SISA is verzocht de buitenschoolse opvang voor de Oudvaart, Simon Havingaschool, Epemaskoalle, SBO Kompas/Klokslag en 't Harspit te regelen. Voor de Brede School Duinterpen geldt dat stichting Speelwerk de kinderopvang, het peuterspeelzaalwerk, de tussenschoolse en buitenschoolse opvang verzorgt.

© copyright 2007 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 3-7-2007