Gemeente Sneek


Uitstel opening voetgangersbrug 1e Oosterkade - Pampuskade in Sneek Omdat op dit moment de constructieve veiligheid van de voetgangersbrug
1e Oosterkade - Pampuskade in Sneek nog niet gegarandeerd kan worden, heeft de gemeente, in overleg met de aannemer, besloten de brug nog niet open te stellen.

Tijdens het plaatsen van de voetgangersbrug is geconstateerd dat de betonnen ondersteuningen en de stalen voetgangersbrug niet goed op elkaar aansluiten. Dit heeft tot gevolg dat de stalen brug excentrisch op zijn fundering staat waardoor de 'krachten' van de brug niet correct worden overgebracht naar de fundering.

Om mogelijke problemen te voorkomen, is besloten om de brug extra te ondersteunen zodat de bestaande betonnen ondersteuning gecontroleerd afgebroken kan worden. Vervolgens gaat men nieuwe betonnen ondersteuningen storten, zodat de 'krachten' van de voetgangersbrug correct worden overgebracht op de fundering. Naar verwachting wordt de voetgangersbrug midden/ eind juli opengesteld voor het publiek. Daarna zal de brug op enig moment nogmaals gestremd zijn i.v.m enkele aanpassingen. Ook wordt er nog buisreling bij de 1e Oosterkade geplaatst deze gaat langs het voetpad aan de kant van de oever.

© copyright 2007 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 3-7-2007