Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Waar zitten de Mamas?

De stichting Mamas Ondernemers en Coaching (MOC) geeft trainingen, begeleiding en coaching. Vrouwen worden gestimuleerd hun sociaal- maatschappelijke positie te verbeteren.

De trainingen zijn gericht op ondernemerschap en werkgelegenheid. Half september begint een nieuwe reeks trainingen en daarvoor is MOC op zoek naar vrouwelijke ondernemers die een nieuwe en uitdagende carrièremove nastreven.

De stichting MOC leidt vrouwen op om hun ondernemerschap uit te oefenen in Mama´s Place. Hier gaan de vrouwen als eigen ondernemer aan de slag. Als kok of cateringmedewerkster in Mama´s Food, Catering Service. Werk in de schoonmaak kan in de Schoonmaak Service. Willen de mamas liever wassen of strijken dan kunnen ze als medewerkster in de Was & Strijk Service aan de slag. Indien ze meer geïnteresseerd zijn in verzorging en kinderen dan kunnen ze bij de Oppas Service terecht.

Werkzaamheden
Een ondernemende mama houdt zich bezig met:

* het werven en onderhouden van relaties;
* optimale diensten van Mama´s Place bewerkstelligen bij de klant; bezoekrapportages opstellen;

* bewaken van financieringstraject, budgetten en overeenkomsten;
* bewaken van bestaande en het initiëren van nieuwe activiteiten;
* het verzorgen van een adequate klachtenafhandeling en alle overige uitvoerende administratieve werkzaamheden.

Wat verwacht MOC van een mama?
Diplomas zijn niet zo belangrijk, maar je moet wel in jezelf willen investeren. Daarnaast moet je gemotiveerd zijn, risicos durven te nemen, verschillende culturen kunnen omarmen en ondernemerskwaliteiten hebben. Ook is het belangrijk dat je vastberaden en gedreven bent, geen 9 tot 5 mentaliteit hebt en verstaanbaar Nederlands kan spreken. Het volgen van de opleiding en trainingen is natuurlijk ook een belangrijke vereiste.

Geïnteresseerd
Wil je worden opgeleid en gecertificeerd als ondernemer binnen Mama´s Place? Of ben je al geruime tijd werkloos en zoek je de juiste organisatie die jou kan helpen de baan te vinden die bij je past? Mail dan een motivatiebrief naar info@stmoc.nl. Voor vragen of meer informatie kan je bellen naar (010) 20 33 611.