Gemeente Geldrop-Mierlo


GROOT TEKORT AAN THUISHULP TIJDENS VAKANTIE

Ontvangt u hulp bij het huishouden via Zuidzorg? Dan heeft u onlangs een brief van hen gehad. Hierin staat dat Zuidzorg de vakantievervanging dit jaar niet rond krijgt, doordat er een groot tekort is aan vakantiekrachten. Dit geldt voor alle hulp bij het huishouden. Volgens afspraak is Zuidzorg verplicht om 100% vervanging te bieden ook tijdens de vakantieperiode. De gemeente heeft er bij Zuidzorg dan ook op aangedrongen dit probleem op te lossen.

Overigens is het gebruikelijk dat er tijdens vakanties geen vervanging van alfahulp is. Zuidzorg heeft aangegeven al het mogelijke te doen om extra vakantiekrachten te werven, waardoor zij haar afspraken kan nakomen. Daar waar mogelijk wordt vervanging geregeld. Als er een vakantiekracht voor u beschikbaar is, neemt Zuidzorg contact met u op.

HEEFT U VRAGEN OVER UW ZORG? Heeft u vragen over uw zorg? Zuidzorg zet extra telefonisten in om vragen over de vakantievervanging te beantwoorden. U kunt daarvoor bellen op werkdagen tussen 10.00 uur en 12.00 uur met het Servicebureau van Zuidzorg, telefoonnummer: (040) 294 97 50.