Gemeente Geldrop-Mierlo


GELDROP-MIERLO HEEFT PRIMEUR TOPSPORTBEZOEK

In Geldrop-Mierlo heeft het eerste Topsportbezoek in Brabant plaatsgevonden. Sandra Temmerman (topzwemster en reddingszwemster) bracht op dinsdag 26 juni een zogenaamd "Topsportbezoek" aan groep 5/6 van basisschool 't Klokhuis. Haar komst was te danken aan Denise Joosten, die de kleurwedstrijd van de KIDS Sportbundel had gewonnen. Voor veel jongeren zijn bekende sporters en coaches een voorbeeld. Daardoor kunnen deze `helden' de sportdeelname onder de jeugd stimuleren. Bovendien hebben ze invloed op het gedrag in en om het sportveld.

BEZOEK
Sandra vertelde over haar carrière, die begon toen ze tien jaar was. Allerlei facetten van de zwemsport kwamen aan de orde: de verschillende slagen, de attributen (die ze bij zich had), de trainingen, de wedstrijden, de medailles. Maar ook besteedde ze aandacht aan de andere kant van het zwemmen: gezond en regelmatig leven. De kinderen luisterden een uur lang ademloos. Daarna stelden ze vragen.

ERVARINGEN
Ook voor Sandra was haar bezoek aan `t Klokhuis een nieuwe ervaring: "Het is leuk om kinderen te vertellen hoe mooi sport is, wat de meerwaarde is en wat er allemaal bij komt kijken. Zo heb ik verteld hoe voor mij de weg is geweest van mijn eerste zwemles tot aan mijn eerste Nederlands Kampioenschap en mijn eerste wereldtitel (reddend zwemmen). Ik heb ze via deze weg mee kunnen geven hoe ik mijn zwemmen met school combineerde en daarnaast hoe ik omging met voeding, tegenslagen en vrienden. Daarnaast heb ik de kinderen de ins and outs kunnen meegeven van de zwemsport. Het was een leuke ervaring, waarbij de kinderen zeer geïnteresseerd waren, erg goede vragen hadden en met een enthousiast gevoel afscheid namen!"

Denise, die dit Topsportbezoek heeft gewonnen, heeft van het bezoek genoten: "Ik vond het heel erg leuk! Vooral omdat het over zwemmen ging. Ik wist niet dat er een vlinderslag was. Sandra had veel medailles bij zich en dat is leuk!"

Ook juf Annelies heeft het Topsportbezoek bijgewoond: "Tot slot mocht de hele groep samen met Sandra op de foto en kregen ze een prachtige handtekening. Dit bezoek, zo bleek later in de groep, maakte veel kinderen enthousiast om zelf te gaan sporten!"

TOPSPORTBEZOEK
Het Topsportbezoek wordt mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van het VSBfonds, de provincie Noord-Brabant en Topsport Brabant. Sportservice Noord-Brabant en het Olympisch Netwerk Brabant doet hiervoor de coördinatie.

Publicatie 3 juli 2007

Kinderen steken hun handen in de lucht. Een zwemster doet een slag voor.