KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

4-7-2007

Team Zwitserleven start het WK Tornado met een hoopvolle dertiende plek

Mitch Booth en Pim Nieuwenhuis nemen het op tegen een vloot van 49 catamarans uit 21 landen voor de wereldtitel in de Olympische
Tornadoklasse. De condities voor de Portugese kust van Cascais waren topteams gingen een keer de mist in, waardoor vrijwel iedereen op de eerste dag behoorlijk wat punten verzamelden. De Franse talenten Billy Besson en Arnoud Jarlegan gaan aan de leiding.

Het was erg tricky vandaag, dus we hebben de schade beperkt gehouden, zei Pim Nieuwenhuis na afloop. Anders dan de mannen gewend waren van de afgelopen twee trainingsweken, was het vanochtend zwaar bewolkt. Het miezerde en de gebruikelijke ochtendbries bleef weg. Rond 13.00 uur klonk het eerste startschot.

Kwalificatie-eisen
Om Nederland te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Beijing in 2008, moeten Mitch Booth en Pim Nieuwenhuis in Cascais bij de eerste elf landen eindigen. De mannen hebben reeds bij het EK Tornado een halve nominatie behaald volgens de NOC*NSF kwalificatie-eisen. Om zichzelf volledig te nomineren, is een plek bij de eerste acht landen of vijftien boten nodig. Daarna geldt nog de voorwaarde van
vormbehoud. Het WK 2007 duurt tot en met maandag 9 juli. Vrijdag 6 juli is een rustdag.

Top vijf na twee races:


1. FRA Besson/Jarlegan, 9 punten

2. ARG Lange/Carlos, 9 punten

3. BEL Brouwer/Godefroid

4. ESP Echavarri/Paz

5. CAN Johansson/Stittle
13. NED Booth/Nieuwenhuis

Er kwamen nog geen andere Nederlandse teams in actie. Op woensdag 4 juli starten de wedsrtijden om de wereldtitel in de Laser en Laser Radial klasse.