Ministerie van Defensie

ACTUEEL

03-07-2007 10:43

COMMANDO-OVERDRACHT ATF OP KANDAHAR

Foto: ministerie van defensie - Het detachement staat aangetreden voor de plechtigheid

Na vier maanden kwam zondag 1 juli een eind aan de werkzaamheden van het vierde detachement van de Air Task Force in het Afghaanse Kandahar. Het stond onder leiding van kolonel Ben Ruijs, die tegelijkertijd ook afscheid neemt uit de actieve dienst. Hij gaf het bevel over aan kolonel Ron Hagemeijer.

Het detachement leverde een belangrijke bijdrage aan de ISAF-missie. F-16âs en Apaches zijn vele malen ingezet voor luchtsteun aan grondtroepen. Ook de Chinooks bewezen hun diensten met het transport van personeel en middelen. Een mijlpaal was het bereiken van het 5000ste vlieguur van de F-16âs boven Afghanistan.

Foto: ministerie van defensie - Kolonel Ben Ruijs geeft het commando ATF over aan collega Ron Hagemeijer

Hagemeijer, in Nederland commandant van vliegbasis Gilze-Rijen, wordt naast zijn functie als detachementscommandant van de ATF, per 1 augustus ook plaatsvervangend commandant Kandahar Air Field.

De buitengewone vlaggenparade stond, behalve voor de commando-overdracht, ook in het teken van de 94ste verjaardag van de Koninklijke Luchtmacht. Tijdens de plechtigheid namen de militairen van het detachement uit respect voor overleden collegaâs één minuut stilte in acht.