Nederlandse Vereniging van Banken

Tijdelijke opschorting incasso gedupeerden Vespa/SSVL

Recent is de directeur van de schuldhulpverleningsbedrijven Vespa en SSVL als hoofdverdachte van oplichting en verduistering aangehouden. Onlangs is de stichting Overdracht Dossiers Vespa/SSVL (ODVS) opgericht, die ten doel heeft de dossiers van Vespa/SSVL over te dragen aan erkende organisaties voor schuldhulpverlening. Om de ruimte te creëren om de dossiers over te dragen en de regelingen weer te laten functioneren, wordt u verzocht incasso bij de gedupeerden van Vespa/SSVL met behoud van rechten twee maanden op te schorten.

Om schrijnende situaties te voorkomen heeft ODVS de medewerking gevraagd van onder andere de NVB en de VFN om incasso twee maanden op te schorten, onder voorbehoud van rechten. Hierop is positief gereageerd, met het voorbehoud dat leden uiteindelijk zelf beslissen over een eventuele incassostop.

Voor vragen en nadere informatie beschikt ODVS over een telefonische helpdesk (0900-7767873) en een e-mailadres (info@odvs.com ). Binnenkort verwacht ODVS een website te lanceren.

Klik hier voor een bericht van de FIOD-ECD over deze zaak (pdf-file)

Klik hier voor de brief van ODVS aan gedupeerden (pdf-file)