Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Raad bereidt besluit inzake centrumontwikkeling zorgvuldig voor

BARENDRECHT (woensdag 4 juli 2007) - De commissie Ruimte heeft dinsdagavond het voorkeursmodel van het college met betrekking tot de ontwikkeling van het Barendrechtse centrum inhoudelijk besproken. Vanwege tijdgebrek heeft de commissie tijdens de vergadering nog geen concreet advies geformuleerd aan de gemeenteraad. Gezien de complexiteit en gevoeligheid van het onderwerp heeft de commissie besloten het advies onder voorbehoud te agenderen voor de raadsvergadering van maandag 16 juli aanstaande. Komende maandag besluit de raad of het advies ook daadwerkelijk op 16 juli wordt behandeld.

Tijdens de commissievergadering maakten 26 belanghebbenden gebruik van de mogelijkheid om in te spreken. Deze sprekers vertelden hun verhaal onder grote belangstelling van de commissieleden en de goed gevulde publieke tribune. Zonder uitzondering hadden de sprekers bezwaren op de plannen. Wethouder Nootenboom, verantwoordelijk voor het project Centrumontwikkeling, ging kort in op een aantal vragen van commissieleden naar aanleiding van de bijdragen van de sprekers. Daarna kregen de woordvoerders van de fracties de mogelijkheid om het partijstandpunt met betrekking tot het voorkeursmodel van het college uiteen te zetten en vragen te stellen aan de wethouder. Wethouder Nootenboom beantwoordt deze vragen schriftelijk en voor het einde van deze week. De gemeente stuurt de antwoorden ook aan de bewoners van het plangebied en plaatst deze op de website: www.barendrecht.nl/centrumontwikkeling.

Voorlopige agendering raad
Aan het einde van de vergadering concludeerde de voorzitter dat er te weinig tijd was om een weloverwogen advies te formuleren. Hierbij werd wel onderkend dat het niet wenselijk is om besluitvorming over het zomerreces heen te tillen. Dit zou immers betekenen dat bewoners langer in onzekerheid zitten over onder meer plangrenzen en uitgangspunten. Er is daarom gekozen voor voorlopige agendering op de agenda van de gemeenteraadsvergadering van maandag 16 juli. Komende maandag wordt duidelijk of het onderwerp definitief op 16 juli op de agenda komt. Wanneer de gemeenteraad zich op 16 juli uitspreekt over het voorkeursmodel voor het Barendrechtse centrum, zal de gemeente dit model uitwerken tot een meer concrete stedenbouwkundige visie. Deze visie stelt de gemeenteraad vervolgens begin 2008 vast, na een zorgvuldige en uitvoerige inspraakprocedure die in het najaar van 2007 zal plaatsvinden.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht