Provincie Zeeland


02-07-2007 - NV Economische Impuls Zeeland officieel van start

NV Economische Impuls Zeeland officieel van start

Op 2 juli 2007 is de NV Economische Impuls Zeeland officieel opgericht. Impuls is de ontwikkelingsmaatschappij van Zeeland die (kennis)economische ontwikkelingen stimuleert en faciliteert. De Provincie Zeeland heeft het initiatief voor de NV genomen en haar samen met de Zeeuwse gemeenten, de Zeeuwse onderwijsinstellingen, de Kamer van Koophandel een aantal grote bedrijven: DOW, AbnAmro, Delta, de Rabobank en de Bank Nederlandse Gemeenten opgericht. Het bedrijfsleven, de overheden en kennisinstellingen zijn tevens de aandeelhouders in de NV.

Kerntaken

Impuls heeft drie kerntaken: 1. structuurversterking en ontwikkeling van de regionale economie door grote projecten te faciliteren met kennis en kunde, 2. economische promotie en acquisitie en 3. ontwikkelen en uitvoeren van projecten voor de Zeeuwse kenniseconomie (in het kader van het Akkoord Zeeuwse Kenniseconomie), waarbij nadruk wordt gelegd op het verhogen van het opleidingsniveau, betere uitwisseling tussen onderwijs en arbeidsmarkt en innovatie.

Organisatie

De directie is in handen van drs. G. van der Wal en drs. J.A.M. de Vos. Van der Wal is eindverantwoordelijke op managementniveau en richt zich daarbij op structuurversterking, promotie en acquisitie; de Vos is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de kenniseconomie. Zij zijn inmiddels aan de slag om kennis te maken in de regio en zullen in het najaar tijdens de officiële opening de werkplannen presenteren. De Raad van Commissarissen wordt voorgezeten door ir. D. Luteijn, leden zijn drs. E.P.J. Lemkes-Staver, ir. B.M. Groot en C.I. de Hooge.

Promotie en Acquisitie

Vanmiddag vindt de eerste Algemene Vergadering voor Aandeelhouders plaats. Tijdens deze vergadering wordt een contract met NV REWIN, de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor West-Brabant ondertekend. REWIN heeft ruime ervaring met promotie en acquisitie in West-Brabant. Onder de vlag van Impuls wordt deze kennis en kunde ingezet om bedrijven voor vestiging in Zeeland te interesseren. Zeeland werkt al enige tijd samen met REWIN in het project Pieken in de Delta.

2 juli 2007, I. Vette, tel. 0118-631402, nr. 106/07