Provincie Zeeland


03-07-2007 - Provincie Zeeland zet in op ontwikkeling van de organisatie

Provincie Zeeland zet in op ontwikkeling van de organisatie

Vanaf 3 juli 2007 is het nieuwe Informatieblad 'De organisatie' van de Provincie Zeeland voor iedereen gratis af te halen of aan te vragen bij het provinciaal Informatiecentrum. Deze uitgave geeft informatie over de vernieuwde organisatievorm van de provincie. Directies, taken van afdelingen en namen van afdelingshoofden staan overzichtelijk vermeld.

Aanleiding

Om de verdere ontwikkeling van de organisatie een impuls te geven zijn drie veranderingen doorgevoerd in de hoofdstructuur. Door deze aanpassingen zijn meerdere wezenlijke verbeteringen te realiseren: de pijlers van de duurzaamheidsdriehoek worden meer in evenwicht gebracht, de nieuwe synergie tussen afdelingen is beter te benutten en er ontstaan in het algemeen gelijkwaardige directies (zowel op inhoudelijk gebied als op het terrein van bedrijfsvoering).


1. Economie en Mobiliteit
De afdelingen Verkeer en Vervoer, Bouw en Renovatie en Beheer en bedrijfsvoering zijn samengegaan met de afdeling Economie en vormen nu de directie Economie en Mobiliteit. Directeur is ir.J.W. Stalknecht.


2. Ruimte, Milieu en Water
Deze directie krijgt er een nieuwe afdeling Gebiedsontwikkeling bij en de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling heet vanaf 1 juli Ruimte. Ook is de naam van de afdeling Landelijk Gebied en Water gewijzigd in Water en Natuur. De andere afdelingen blijven ongewijzigd: Milieuhygiëne, Handhaving Natuur en Milieu en Bedrijfsvoering. Directeur is drs.C.J. Colijn


3. Samenleving, Bestuur en Organisatie
Onder de naam Samenleving, Bestuur en Organisatie zijn in deze nieuwe directie de afdelingen Welzijn, Bestuur, Communicatie, Facilitaire Dienstverlening, Informatieverzorging en Documentatie, Kabinet, Juridische Zaken en Bestuursondersteuning samen gebracht. Directeur is mr.drs. L.J.M. Verdult.

Over het nieuwe Informatieblad

In deze uitgave worden de directies vermeld en alle afdelingen met een korte opsomming van hun werkzaamheden. Ook worden alle namen van afdelingshoofden genoemd, compleet met telefoonnummers voor een goede bereikbaarheid.
Het nieuwe informatieblad is af te halen of te bestellen bij het provinciaal Informatiecentrum, Nieuwe Burg 42, 0118-631400, infocentrum@zeeland.nl.

3 juli 2007, I. Vette, tel. 0118-631402, nr. 111/07