Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Razendsnelle groei Dixons in Nederland

160 vestigingspunten en uitbreiding zet voort

's-Hertogenbosch, 4 juli 2007

Dixons is het afgelopen half jaar in een razend tempo met 14 nieuwe vestigingen gegroeid. De uitvoering van de ambitieuze expansieplannen die Dixons zichzelf voor 2007 heeft gesteld, verloopt voorspoedig. Inmiddels zijn er, verspreid over heel Nederland, in totaal 160 Dixons-filialen en daarmee wordt de succesvolste multimediaketen voor iedereen steeds beter bereikbaar. En de uitbreiding zet voort, want dit jaar komen er nog zeker 10 vestigingen bij.

De explosieve groei komt voort uit de overname van de 24 Electric City filialen van V&D eerder dit jaar. Inmiddels heeft Dixons 14 voormalige Electric City filialen omgebouwd tot een Dixons X-tra filiaal. Na de zomer komen de overige 10 filialen aan de beurt. De Dixons X-tra winkels onderscheiden zich van de gewone winkels door naast het complete assortiment vrijetijdselektronica ook klein huishoudelijke elektrische apparaten en artikelen voor persoonlijke verzorging aan te bieden. Verder is de uitstraling van de winkels overal hetzelfde.

Dixons' Directievoorzitter Johan Lesterhuis: "Dat de expansie van de winkels zo voorspoedig verloopt, dat durf je vooraf alleen maar te hopen. De belangrijkste reden voor dit succes is de inzet en het aanpassingsvermogen van de mensen die mee zijn gekomen van Electric City naar Dixons. Zij hebben zich onze formule in korte tijd eigen weten te maken. Die formule houdt in dat medewerkers de klanten helpen met het maken van hun keuze. Dat vraagt van hen niet alleen actuele kennis van de laatste ontwikkelingen op elektronicagebied maar ook algemene vakkennis, klantvriendelijkheid en betrouwbaarheid. En ze moeten direct enthousiast kunnen inspelen op onze commerciële activiteiten. Zo hebben wij op dit moment onze 'Camera Inruilweken' lopen. Bij het inruilen van een oude camera ontvangt de klant tot ¤100,- voordeel bij aanschaf van een nieuwe. Het is opvallend dat alle nieuwe medewerkers daar zo professioneel mee omgaan."

Dixons heeft het nieuwste als eerste
Dixons is de meest actuele multimediaketen in Nederland met een aanbod van de beste merken. Dixons heeft alle producten als eerste; nieuw is ook écht nieuw bij Dixons, zowel op het gebied van computers, als MP3, fotografie, gaming, telecom en navigatie. Het assortiment bestaat uit A-merken, die ook via de internetshop www.dixons.nl kunnen worden gekocht.

Dixons is onderdeel van Dexcom, een snelgroeiend winkelconcern in de multimedia- en telecomsector. Dexcom is eigenaar van de telecomwinkelketens t for Telecom en is daarmee de grootste telecomretailer in de Benelux. In juli 2006 nam Dexcom de multimediaketens Dixons en Dynabyte over.

Noot voor de pers,