Time : 17:35:51
Date : 04 July 2007
Sender Name: MMA SCS

SOCOFE oefent haar warrants uit in BeTV

De Raad van Bestuur van SOCOFE heeft op woensdag 4 juli beslist haar warrants in BeTV uit te oefenen. Haar partner DEFICOM had op 12 juni 2007 bekendgemaakt dat zij haar eigen warrants zou lichten krachtens initiële overeenkomsten tussen de aandeelhouders en zo haar participatie in BeTV op 33 % zou brengen. Om haar participatie op 16,9 % te behouden in het kapitaal van BeTV en aldus haar positie te vrijwaren zonder verwatering, heeft SOCOFE beslist het opeenvolgende recht waarover zij beschikte uit te oefenen en om eveneens haar warrants te lichten. ACM - Applications Câble Multimédia, waarvan SOCOFE 15 % bezit - ziet van haar kant haar positie teruggebracht van 68,1 tot 50,1 %. De aanschaf van de warrants werd gedaan onder de voorwaarden voorzien tijdens hun uitgifte bij de oprichting van BeTV. Ze herwaardeert de vennootschap op meer dan 33 miljoen Euro voor uitoefening van de warrants.

Ter nadere informatie, BeTV is het oude CANAL+ België, dat werd herdoopt na zijn acquisitie eind 2003. Op vraag van de Waalse en Brusselse intercommunales van de kabeldistributie heeft SOCOFE deelgenomen aan de constructie. Hun doelstelling bestond erin om toe te laten toegang te hebben tot de technologische expertise inzake digitale televisie en tot de commercialisering van het programma-aanbod. Het ging om een zeer belangrijke stap naar een commercieel aanbod "Triple Pay" (televisie, breedbandinternet en telefonie).

Sindsdien heeft het Economisch Samenwerkingsverband VOO, die ALE en BRUTELE verenigt, de acquisitie gefinaliseerd van andere Waalse intercommunales van teledistributie. Door haar warrants uit te oefenen, bevestigt SOCOFE haar standpunt dat het project Triple Play, dat ontwikkeld moet worden in Wallonië en Brussel, het uitgangspunt zou moeten vormen van een toenadering tussen VOO en BeTV. Ze wenst een constructieve en actieve rol te spelen in de zoektocht naar de optimale coherentie tussen deze twee actoren.

De operatie kadert perfect in de opdrachten van SOCOFE, een Naamloze Vennootschap die Waalse communale en intercommunale belangen verenigt.


*********

SOCOFE is een financiële holding met een regionaal karakter, die tussenbeide komt voor haar aandeelhouders in economische en financiële dossiers van gemeenschappelijk en strategisch belang. Aanvankelijk richtte SOCOFE zich tot de energiesector, maar zij heeft haar activiteiten uitgebreid naar domeinen waar de gemeenten belangen te verdedigen hebben: water, milieu of kabeldistributie. Door ze te verenigen laat SOCOFE de gemeenten toe om via een hefboomeffect te wegen op dossiers die hen aanbelangen. SOCOFE komt rechtstreeks of onrechtstreeks voor in het aandeelhouderschap van ondernemingen zoals SPE, ELIA, DISTRIGAZ, FLUXYS, ECOTECH FINANCE (een dochteronderneming van de Société Régionale d'Investissement de Wallonie (SRIW) die gespecialiseerd is in milieu), SPGE (Openbare Maatschappij voor Waterbeheer), BeTV of ondernemingen gespecialiseerd in hernieuwbare energie. In het aandeelhouderschap van SOCOFE vindt men naast de gemeenten ook financiële aandeelhouders zoals de SRIW, ETHIAS, Dexia of de Groep ARCO, via AUXIPAR.

De bijlage is eveneens beschikbaar op www.pressreleases.be.


*********
Bericht aan de journalisten:
Op onze site www.socofe.be kan u kostbare informatie vinden. U kan er bijvoorbeeld het jaarrapport van 2006 van SOCOFE downloaden. Naast de wettelijke informatie kan het een aanvulling zijn op het profiel van de onderneming, de geschiedenis en participaties.

CONTACTPERSOON:
Claude Grégoire, Afgevaardigd Bestuurder, tel. : 04/223 80 13 - GSM : 0475/45 80 92.

URL: http://www.socofe.be