Gemeente 's-Hertogenbosch

04-07-2007
Meedoen en erbij horen

Op woensdag 27 juni 2007 heeft de gemeenteraad het meerjarenplan "Meedoen en erbij horen" vastgesteld. Wethouder Eugster toonde zich daarbij trots op het bereikte resultaat. In dit plan staan de ambities op het gebied van wonen, zorg en welzijn voor de periode 2007- 2010.

Het college heeft in het plan op negen verschillende terreinen haar ambitie verwoord. Het gaat om activiteiten op het gebied van leefbaarheid, wonen, participatie, jeugd, educatie en gezondheidszorg. Een van de ambities is het realiseren van een integraal stedelijk loket begin volgend jaar. Daar kunnen inwoners van de stad terecht met vragen over bijvoorbeeld Individuele verstrekkingen (vervoer, woningaanpassingen en woonvoorzieningen), Welzijnsproducten (sociale alarmering, maaltijdvoorzieningen, klussendiensten e.a.) en hulp bij het huishouden. Het is de bedoeling dat de informatie en advies maar ook het regelen van de ondersteuning in de loop van volgend jaar wordt verbreed. Via satellieten in de wijk staat het stedelijk loket in contact woon- zorg en welzijnsorganisaties en inwoners met de wijk. Het is een van de instrumenten die worden ingezet om te bereiken dat iedereen kan meedoen, zijn of haar talenten benut, zelfredzaam is en langer zelfstandig, veilig en plezierig kan wonen.

Het plan is gepresenteerd als een groeimodel waarbij we stapsgewijs toegroeien naar de einddoelstellingen 2010. Via een Wmo-monitor laat de gemeente zien welke resultaten zijn behaald. Bij de ontwikkeling van het beleidsplan zijn inwoners, cliënten en maatschappelijke instellingen betrokken geweest.

U kunt het plan lezen op deze website. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond de Wmo, meld u dan via de website aan voor de digitale nieuwsbrief Wmo die ongeveer zes maal per jaar verschijnt.