GTI NV

GTI krijgt opdracht in grootschalige renovatie Havenziekenhuis

Capelle aan den IJssel, 4 juli 2007

GTI heeft opdracht gekregen voor het vervangen en vernieuwen van de elektrotechnische installaties in het Havenziekenhuis en Instituut voor Tropische Ziekten te Rotterdam. Om te kunnen voldoen aan de huidige bouwkundige eisen en regelgeving gaat het ziekenhuis intensief renoveren. Met de renovatie van de elektrotechnische installaties is een bedrag gemoeid van circa EUR 1,5 miljoen. Het project is in juni 2007 van start gegaan en loopt door tot eind 2009.

Het Havenziekenhuis is een algemeen ziekenhuis dat gespecialiseerd is in tropenziekten. De uitdaging voor GTI ligt in het feit dat alle afdelingen van het ziekenhuis gedurende de werkzaamheden 24 uur in bedrijf moeten blijven. De keuze is op GTI gevallen vanwege haar kennis en ervaring op dit gebied.

Bij de renovatie worden niet alleen de technische installaties vervangen of vernieuwd. Een breder doel is dat de omgeving voor medewerkers, bezoekers en patiënten sterk verbetert. Patiënten krijgen bijvoorbeeld bij elk bed een lcd-tv met radiofunctie. GTI draagt zorg voor de CAI-installatie en het data- en telefoonnetwerk. Alle technische voorzieningen, zoals branddetectie- en ontruimingsinstallaties worden kwalitatief op een hoog niveau gebracht. Met kennis van technische oplossingen draagt GTI daardoor bij aan Human Comfort; het veraangenamen van de werk-, verblijf- en leefomgeving.

---

Met de ondernemingen Axima, Elyo, ENDEL, INEO, Tractebel Engineering en Fabricom GTI maakt GTI deel uit van SUEZ Energy Services.

SUEZ Energy Services, de Europese leider op het gebied van installaties en technische dienstverlening, ontwikkelt voor opdrachtgevers in de industrie, utiliteit en infratechniek waardevolle oplossingen met betrekking tot ontwerp, realisatie en onderhoud van technische installaties, evenals oplossingen voor energiebeheer en langdurig multidisciplinair beheer.
SUEZ Energy Services telt 66 000 medewerkers en realiseerde in 2006 een omzet van 10,7 miljard euro. SUEZ Energy Services is een van de vier bedrijfsonderdelen van de beursgenoteerde, internationale industriële groep SUEZ.