Gemeente Gouda


winkelcentrum bloemendaal gaat voor veiligheid (4-7-2007)

Op woensdag 4 juli heeft winkelcentrum Bloemendaal als eerste winkelgebied in Gouda de eerste ster van het keurmerk Veilig Ondernemen ontvangen. Burgemeester Wim Cornelis reikte dit certificaat uit aan de heer Wim Schmidt, voorzitter van de ondernemersvereniging Winkelcentrum Bloemendaal. Een primeur binnen Gouda en een voorbeeld voor andere winkelgebieden, aldus de burgemeester. Ook hebben de partners het convenant Veilig Ondernemen ondertekend. Ze spraken hiermee af verschillende maatregelen uit te voeren om winkelcentrum Bloemendaal schoon, heel en veilig te maken en houden.

De partners zijn de Ondernemersvereniging Winkelcentrum Bloemendaal, de Coöperatieve Vereniging van Eigenaren van het winkelcentrum, wijkteam Plaswijck, Factor-G, de politie, de brandweer en de gemeente. Namens de gemeente ondertekenden burgemeester Wim Cornelis en wethouder Siebe Keulen het convenant.

Het keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) is ontwikkeld om de veiligheid in winkelgebieden te vergroten, zowel voor winkeliers als voor bezoekers. Winkelgebieden komen voor het keurmerk in aanmerking als er structurele maatregelen genomen worden op het gebied van veiligheid. Samenwerking tussen verschillende organisaties staat hierbij centraal. Wim Schmidt: Het grote voordeel van KVO is dat er nu goede en korte overleglijnen zijn en dat we elkaar goed hebben leren kennen. De partners hebben inmiddels gezamenlijk een plan van aanpak opgesteld, de voorwaarde voor de eerste ster van het keurmerk.

Het onafhankelijke instituut Kiwa Certificatie en Keuringen kende de eerste ster van het KVO toe na een grondige audit. In juni 2009 vindt hercertificering plaats, dan houdt dit instituut het plan van aanpak en de genomen maatregelen opnieuw tegen het licht