Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam/Antwerpen, 4 juli 2007

Containerbinnenvaartoperators:
invoering congestietoeslag noodzakelijk

De aanhoudende vertragingen bij de behandeling van de binnenschepen in de zeehavens hebben inmiddels dermate zware financiële gevolgen, dat diverse operators genoodzaakt zijn per direct een toeslag te heffen om hun voortbestaan te continueren.

De totale verblijftijd in de havens van zowel Rotterdam als Antwerpen is volledig onvoorspelbaar geworden als gevolg van een aantal factoren, zoals vertragingen op bepaalde terminals, en de beperkte openingstijden van een aantal terminals en van sommige empty depots die nog steeds geen continu afhandeling bieden. Deze beperkte openingstijden zorgen voor een lange vervolgvertraging, waardoor vaak een nacht moet worden overgebleven om de volgende dag alsnog geholpen te kunnen worden.

Ter informatie aan de barge operators werken het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart (CBRB) en de Internationale Container Binnenvaart Operators (ICBO) aan de invoering van een vertragingsindex, gebaseerd op de huidige totale verblijfstijden in de zeehavens, waarop de individuele barge operators hun beleid kunnen baseren.

Noot voor de redactie (