Stichting Internet Domeinregistratie Nederland

SIDN kondigt uitfasering persoonsdomeinnamen aan

04/07/2007

Minder dan 500 persoonsdomeinnamen actief

Arnhem, 4 juli 2007 - SIDN, de .nl registry, heeft vandaag aangekondigd te beginnen met het uitfaseren van de persoonsdomeinnamen. De houders van de persoonsdomeinnamen (een domeinnaam gevolgd door drie cijfers, bv. jansen.123.nl) worden volgende week per brief en e-mail ingelicht dat zij een tegemoetkoming aangeboden krijgen indien zij hun medewerking verlenen aan de opheffing. Na 31 december 2007 komen persoonsdomeinnamen te vervallen.

In 2000 heeft SIDN particulieren in staat gesteld persoonsdomeinnamen te registreren, omdat 'gewone' .nl domeinnamen toen nog alleen voor bedrijven en organisaties bestemd waren. Doordat het sinds 2003 ook voor particulieren mogelijk is een gewone domeinnaam te registreren, zijn persoonsdomeinnamen nooit een succes geworden. Op dit moment heeft SIDN zo'n 2,4 miljoen .nl domeinnamen uitgegeven, waarvan minder dan 500 persoonsdomeinnamen zijn.

Roelof Meijer, Algemeen Directeur SIDN: "Het onderhouden van deze steeds kleiner wordende groep persoonsdomeinnamen vergt naar verhouding steeds meer tijd en aandacht, vandaar dat wij ons genoodzaakt zien deze beslissing te nemen. Uit het Domeinnaamdebat 2006 kwam het advies de houders van .nl persoonsdomeinnamen een goede overgangsregeling te bieden, waaraan wij door een ruime overgangsperiode en de tegemoetkoming invulling hebben gegeven."