Nieuw-Vlaamse Alliantie


Gino De Craemer nieuw Vlaams parlementslid voor N-VA (04/07/07)

Vandaag legde Gino De Craemer (44) de eed af in het Vlaams parlement. Hij volgt Stefaan De Clerck (CD&V) op die naar de Kamer gaat.

Gino De Craemer is afkomstig uit Brugge, gehuwd en vader van twee kinderen. Hij was geruime tijd actief als manager in de uitzendsector, maar zei deze sector een aantal jaren geleden vaarwel en werkte sindsdien als directieafgevaardigde voor de industriële tak van Studiebureau Arcadis.
Ook sportief staat hij zijn mannetje. Na een actieve loopbaan als speler bij Cercle Brugge stond Gino ook nog op het veld voor heel wat andere clubs waaronder Club Roeselare. Deze passie combineerde hij jarenlang met het trainen van verschillende clubs. Sinds het najaar van 2001 is hij actief in de N-VA. Hij is secretaris van arrondissement Brugge en lid van de Partijraad van de N-VA. In het Vlaams parlement wil hij focussen op economie, werkgelegenheid, woonbeleid en inburgering. Ook sociale themas liggen hem nauw aan het hart. Welvaart en welzijn zijn immers niet te scheiden.

Ook Helga Stevens wacht voortaan een bijkomende taak. Zij werd vandaag door het Vlaams parlement aangewezen als Gemeenschapssenator op voordracht van de CD&V en N-VA fracties. Daardoor zal ze samen met dr. Louis Ide de N-VA-vertegenwoordiging in de Senaat vormen.

Met de eedaflegging van Gino De Craemer in het Vlaams parlement en de aanwijzing van Helga Stevens als Gemeenschapssenator is de parlementaire vertegenwoordiging van de N-VA meer dan ooit verzekerd. De fractie in het Vlaams parlement bestaat uit zes vertegenwoordigers en in de Kamer zetelen sinds vorige week vijf Kamerleden. De partij is ook opnieuw vertegenwoordigd in de Senaat met twee leden en Frieda Brepoels blijft de spreekbuis van de partij in het Europees parlement.

Auteur:
Voorzitter N-VA
Bart De Wever

Meer informatie:
Contactpersoon: Piet De Bruyn, woordvoerder
Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: piet.debruyn@n-va.be
Url: www.n-va.be