Gemeente Heusden


Gemeente Heusden geeft financiële steun aan Open Monumentendag 2007

Gemeente Heusden stelt een bedrag van maximaal EUR 5.500,- beschikbaar voor de organisatie van de Open Monumentendag 2007. De dag vindt plaats op 8 september 2007 met als thema `molens'.

Ieder jaar, in het tweede weekend van september, wordt tijdens de Open Monumentendag aandacht besteed aan de monumenten in Nederland. Doel is om een breed publiek kennis te laten maken met gebouwd erfgoed.

De gemeente ziet de Open Monumentendag als een mooi initiatief om inwoners, in het speciaal kinderen, bekend te maken met de gemeentelijke cultuurhistorie. Daarom steunt zij dit initiatief en stelt zij hiervoor het bedrag beschikbaar.

Het bedrag wordt besteed aan diverse activiteiten. Zo maakt de ingeschakelde kunstenares Neeltje Zenhorst een lesboekje over molens voor kinderen uit groep 7 en 8. Het boekje wordt gevuld met de geschiedenis en het cultuurhistorisch belang van molens, kenmerken en werkingen van de molens, aangevuld met vragen, opdrachten en beeldmateriaal. Achter in het boekje komt een schatkaart, waarop de molens van de gemeente Heusden en Het land van Heusden en Altena te vinden zijn.

Ook zijn tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 8 september de molens in het hele gebied gratis te bezichtigen. Er zijn diverse activiteiten in en rondom de molens: exposities, rondleidingen et cetera.
Geplaatst op: 4 juli 2007