Econsultancy is sinds 1 juli officieel een door het ministerie VROM


DOETINCHEM, 20070704 -- Econsultancy is sinds 1 juli officieel een door het ministerie van VROM erkend bodemintermediair. Hiermee is de uitvoeringskwaliteit van partijkeuringen, bodemonderzoek en -saneringen door Econsultancy geborgd en aantoonbaar gemaakt. (Econsultancy, 3 juli).

Econsultancy heeft zoals gezegd deze erkenning binnen! Door de bewezen deskundigheid in de afgelopen jaren en het vastleggen van de werkwijze voor de toekomst is dit bereikt.
Deze erkenning is belangrijk voor onze opdrachtgevers; het bevoegd gezag mag namelijk vanaf 1 juli 2007 alleen nog onderzoeken in behandeling nemen van erkende bedrijven.

Ondeskundigheid en belangenverstrengeling in de bodemmarkt in de jaren negentig, heeft ertoe geleid dat de overheid gekomen is met nieuwe regelgeving om de kwaliteit van de uitvoering van bodemonderzoek en -sanering te garanderen (Kwalibo). De regeling heeft tot doel de kwaliteit van de hele keten in het onderzoek van bouwstoffen en bodem te regelen.

In het verleden was het een vrije keuze voor milieuadviesbureaus om te voldoen aan de richtlijnen die gelden voor ISO 9001: 2000, BRL SIKB 1000, BRL SIKB 2000 en BRL SIKB 6000. Econsultancy was voor deze richtlijnen al enige tijd gecertificeerd. Nu mogen overheden alleen opdrachten verlenen aan bedrijven die gecertificeerd én Kwalibo erkend zijn.

De erkenning is niet alleen bedrijfsgebonden maar ook persoonsgebonden. Degene die de werkzaamheden uitvoert moet ook op de erkenning geregistreerd staan. Dit waarborgt de kwaliteit in de toekomst. Verder is als extra waarborg voor de integriteit de functiescheiding tussen opdrachtgever en opdrachtnemer voor bodemwerkzaamheden duidelijk omschreven.

Vanuit de Kwalibo is tevens bepaald dat de monsters volgens het Accreditatie Schema (AS3000) geanalyseerd dienen te worden. Door de introductie van AS3000 wordt de kwaliteit van de routineanalyses van bodem nog beter geborgd dan nu al het geval is. Naast een aanscherping van het kwaliteitssysteem van het laboratorium is een essentiële aanpassing dat elk grondmonster wordt voorbehandeld.

http://www.Econsultancy.nl





Econsultancy bv