Ingezonden persbericht


Daft Punk in Amsterdam

Lange tijd bekleedde technogoeroe Laurent Garnier met zijn F Com label de functie van ambassadeur van de Franse dancemuziek. Maar eind jaren negentig van de vorige eeuw liet Daft Punk een veel sexier geluid horen waarmee het duo aan de wieg stond van de funky Franse clubsound die een ware revolutie ontketende in de Europese dancescene.

De hit Around the World (afkomstig van het album Homework) opende de deur voor een hele generatie Franse producers als Bob Sinclar, Cassius en Dimitri from Paris. House, funk, hiphop: Guy-Manuel de Homem-Christo en Thomas Bangalter weten er wel raad mee zonder dat het resultaat al te zwaar op de maag ligt. Voilá, Daft Punk heeft Frankrijk als natie van electronische muziek definitief op de kaart gezet.

Daft Punk is de officiële openingsact van 5 days off, het meerdaagse indoor dance evenement dat dit jaar plaatsvindt van 4 tot en met 8 juli in de de Melkweg, Paradiso en het Nederlands Instituut voor Mediakunst in Amsterdam. De kaartverkoop voor de rest van het programma van 5 days off start half april. Kijk voor meer info op www.5daysoff.nl.

Woensdag 4 juli 2007
Heineken Music Hall - Amsterdam Zuidoost
Entree: E 39,50 (exclusief servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop begint vrijdag 23 maart om 10.00 uur via de grotere postkantoren, de grotere Free Record shops, VVV's en GWK's, 0900 300 1250 (45 cpm), AUB Ticketshop en de bekende voorverkoopadressen.