Ingezonden persbericht


Binnenstadsmanagement Hoorn Hoorn op Woensdag Moet je eens Hoorn
Woensdag 4 juli

Op woensdag 4 juli vindt in de binnenstad van Hoorn weer de internationale Platen-& CDbeurs plaats. De kramen op de Gouw en de Nieuwstraat zijn gevuld met cd's, elpees, singles, posters, muziekboeken, dvd's en foto's. Kortom alles op het gebied van popmuziek.

De platenbeurs wordt in samenwerking met de Hoornse firma ARC georganiseerd, die sinds jaren verantwoordelijk is voor het opzetten van grote cd- en platenbeurzen in heel Nederland, met als topper de halfjaarlijkse Mega Platen & CD Beurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Deze buitenbeurs is een gratis voorproefje op de overdekte beurzen die ARC de rest van het jaar organiseert. Dankzij de ervaring en contacten van ARC komen er op 4 juli standhouders en verzamelaars vanuit heel Europa naar Hoorn. Het aanbod is heel divers: van goedkope cd's tot zeldzame platen in alle muzieksoorten. Van rock 'n roll tot hardrock, van punk tot hiphop, en van disco tot house.

Over de markt loopt een troubadour te spelen, die het geheel extra cachet meegeeft. De muzikale invulling wordt verder verzorgd door het R17 Popkoor en het Broekerhaven Smartlappenkoor, die op diverse plaatsen in de binnenstad gaan zingen. Het R17 Popkoor, afkomstig uit Lutjebroek, staat voor "zingen, swingen en nog meer gezellige dingen". Deze groep bestaat uit 25 leden tussen de 16 en 35 jaar oud. Het is een groep die de hedendaagse popmuziek een warm hart toedraagt. Het Broekerhaven Smartlappenkoor is een groot smartlappenkoor dat sinds januari 2002 is uitgegroeid tot een koor van 100 leden. Dit koor onderscheidt zich door veelal meerstemmige zang, kenmerkende sound en goede instrumentale begeleiding van het accordeonduo MARTINATI. Dit duo is al meer dan 30 jaar actief als muzikanten en heeft een groot repertoire.

Programma (van 12.00 uur tot 20.00 uur)

Antiek- en curiosamarkt Kleine Noord Kunstmarkt Breed
Ambachtenmarkt/creatiefmarkt: Gedempte Turfhaven Platen- en CDmarkt Gouw
Boekenmarkt Nieuwstraat Muzikanten en koren diverse locaties

Binnenstadsmanagement Hoorn Hoorn op Woensdag Kiddies Hoorn
Woensdag 11 juli

De Ponydag op de Gedempte Turfhaven wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Het Paard. De dag staat ook bol van de activiteiten en spelletjes waarbij kinderen en hun pony's centraal staan. Het programma van Stichting Het Paard begint om 11.00 uur met een recreatiekeuring en een keuring van de bestgaande pony's. Vanaf 12.30 uur is het tijd voor de Openlucht Ponylunch, een unieke gebeurtenis waarbij 125 pony's en hun baasjes aan de lange tafels genieten van een lunch. Het thema voor de verkleedshow is dit jaar Hoorn 650 jaar. Gezien het overdonderende enthousiasme van de deelnemers in voorgaande jaren twijfelt de organisatie geen moment aan de creativiteit van de deelnemers en wordt een daverende show verwacht. Het showblok start om 14.00 uur. Vanaf 15.00 uur is het Ringsteken (Showthema aangespannen) aan de beurt en om 15.30 uur is het tijd voor de mini-hemdenrace. Om 16.15 uur is het onderdeel stoelendans aan de beurt en de dag wordt afgesloten met een stadsoptocht waarbij de pony's dwars door de Stadskroeg mogen wandelen.

KOM VERKLEED NAAR HOORN EN WIN EEN PRIJS!

Verder is er nog een verkleedwedstrijd op de Roode Steen. Het is de bedoeling dat kinderen zich zo mooi en origineel mogelijk aankleden en naar dit plein toekomen. Voor een bijpassende schmink of make-up wordt gezorgd. Op een echte catwalk worden in drie rondes de deelnemers beoordeeld door een deskundige jury. Deze rondes zijn om 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur.

Programma (van 12.00 tot 20.00 uur)
Antiek- en curiosamarkt: Kleine Noord Ambachtenmarkt/creativiteitsmarkt: Gouw
Boekenmarkt Nieuwstraat Kunstmarkt: Breed
Ponydag Hoorn Gedempte Turfhaven Verkleedwedstrijd op de catwalk Roode Steen

Edith Hartog
De Factorij 16
1689 AL Zwaag
T 0229-214924
F 0229-247779


---- --