Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 162

datum: 29 juni 2007

Schone wijk! Fleurig balkon.

Deel Liendert houdt zomerschoonmaak

Op woensdag 4 juli is er van 16.00 tot 19.00 uur de tweede grote schoonmaakactie in Liendert waar bewoners hun grofvuil kunnen ruilen tegen een vrolijke bloembak. De bewoners van de Liendertseweg, Zangvogelweg, Wiekslag, Lijsterstraat en Wielewaalstraat kunnen die dag meewerken om hun wijk schoner te maken. De schoonmaakactie vindt plaats in het kader van Amersfoort Vernieuwt! In de loop van het jaar volgen nog andere plekken in de wijk. Op 21 april werd de eerste schoonmaakactie gehouden.

Eerder gaven bewoners van de wijk aan meer aandacht te willen voor het vuil in de wijk, de frequentie waarin vuil opgehaald wordt en er schoongemaakt wordt. Met de zomerschoonmaak is een eerste verbetering zichtbaar, die bewoners zelf hebben gewenst. Vuilniswagens van de ROVA rijden heen en weer om het grofvuil van de mensen weg te brengen. De bewoners kunnen het vuil zelf in de wagens gooien. Om hen te bedanken voor de participatie in 'Liendert - Rustenburg Vernieuwt' kan het grofvuil van de mensen geruild worden tegen een bloembak met bloemen. De bewoners kunnen deze zelf vullen bij kramen bij de flats.

Informatie: Mirjam Visser, communicatieadviseur van de sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), telefoon: 033 469 47 82, e-mail: mr.visser@amersfoort.nl

Amersfoort Vernieuwt is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Amersfoort en de woningbouwcorporaties De Alliantie Eemvallei en Portaal.


---- --