Wetterskip Fryslân

Leeuwarden, 4 juli 2007
Nr. 07-31/PL

Wetterskip pompt polder Schiermonnikoog leeg

Sinds woensdagochtend probeert een noodpomp van Wetterskip Fryslân de polder op Schiermonnikoog leeg te pompen. De afgelopen week is er zoveel neerslag op het eiland gevallen, dat maïs- en grasland en een deel van de openbare weg onder water staat. Het waterschap doet er alles aan om het overtollige water zo snel mogelijk af te voeren.

Nadat boeren op Schiermonnikoog dinsdag aan de bel hadden getrokken bij Wetterskip Fryslân, is aan het eind van de middag een noodpomp naar het eiland gestuurd. De pomp met een capaciteit van ongeveer 10 kuub per minuut moet er voor zorgen dat het water snel over de dijk op de Waddenzee kan worden geloosd. Het waterschap is verder afhankelijk van de natuurlijke afwatering en de hoeveelheid neerslag die nog valt om de polder weer snel droog te krijgen. Het is nog onduidelijk hoe lang het duurt voordat al het overtollige water weg is.


---
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met communicatieadviseur Paul Loonstra van Wetterskip Fryslân, telefoon 058 - 292 23 75 of 06-26 904 568.


---- --