Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (04/07/07)

OOSTERHOUT NB, 4 juli 2007

Schennispleger aangehouden

KAATSHEUVEL: Woensdag 4 juli rond 10.40 uur is op de Europalaan een 37-jarige Waalwijker aangehouden op verdenking van het plegen van openbare schennis. De man had zijn auto vlakbij een bushalte geplaatst en was zich daar aan het bevredigen.
Hij werd betrapt door een oplettende getuige, die de politie waarschuwde. De verdachte moest mee naar het bureau voor verhoor. Hij bekende de schennis te hebben gepleegd. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij bij zijn invrijheidstelling een dagvaarding mee met daarop de datum waarop hij zich voor de rechter moet verantwoorden.

Twee jongeren aangehouden na baldadigheid

RAAMSDONKSVEER: In de Hoofdstraat zijn dinsdag 3 juli rond 12.40 uur twee Veerse jongeren van 13 en 14 jaar oud aangehouden terzake baldadigheid. De jongens hadden natte proppen papier tegen de glazen gevel van een drogist gegooid. Medewerkers van de winkel, die al vaker overlast ervaarden van hangjongeren, waarschuwden daarop de politie. Het aangehouden tweetal moest mee naar het politiebureau voor verhoor. Beide jongens zijn na het afleggen van een verklaring door een ouder opgehaald.
Tevens is de wijkagent ingeschakeld om het probleem van de hangjongeren verder op te pakken.

Twee jongeren aangehouden terzake openlijke geweldpleging

OOSTERHOUT: De politie hield dinsdag 3 juli twee Oosterhouters van 17 en 19 jaar oud aan. Het tweetal wordt ervan verdacht in de nacht van zaterdag 16 juni op zondag 17 juni rond 03.30 uur een toen 17-jarige Oosterhouter te hebben mishandeld. Het tweetal zou het slachtoffer op de Markt meerdere malen tegen zijn hoofd hebben geslagen. Het slachtoffer liep daarbij letsel op aan zijn gezicht.
Beide verdachten bekenden de toen 17-jarige Oosterhouter te hebben geslagen. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt. Ze zijn na het afleggen van een verklaring in vrijheid gesteld.

Aanhoudingen na incidenten in attractiepark

KAATSHEUVEL: De politie heeft dinsdag 3 juli vier mensen aangehouden die betrokken waren bij incidenten in een atrractiepark aan de Europalaan.
Rond 13.30 uur zijn een 15-jarige jongen uit Purmerend en een 14-jarige jongen uit Landsmeer aangehouden, omdat ze ervan verdacht worden een brandende sigarettenpeuk in de capuchon van de jas van een 13-jarig meisje uit Bergschenhoek te hebben gegooid.
De twee ontkennen dit expres te hebben gedaan.

Later op de middag, rond 16.00 uur, volgde de aanhouding van twee Haagse meisjes van 13 jaar oud. De meisjes zouden betrokken zijn geweest bij de mishandeling van een 15-jarig meisje uit Krimpen aan den IJssel. Aan de mishandeling ging het nodige treiterwerk vooraf, waarbij ook het latere slachtoffer niet vrijuit ging.

Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Man naar ziekenhuis na eenzijdig ongeval

OOSTERHOUT: Een 77-jarige inwoner van Lage Zwaluwe is dinsdagavond 3 juli laat per ambulance naar een ziekenhuis gebracht voor controle. De man was rond 23.00 uur met zijn auto op de Weststadweg tegen een lantaarnpaal gereden. Zijn 76-jarige vrouw, die bij hem in de auto zat, raakte niet gewond.

Bedrijfsinbraken

OOSTERHOUT: Tussen dinsdag 3 juli 18.00 uur en woensdag 4 juli 06.00 uur is ingebroken in een bedrijfspand aan de Everdenberg. Er bleek een ruit vernield te zijn om binnen te komen. Bij de inbraak werden onder andere drie computers buitgemaakt.

WAALWIJK: Bij een bedrijfsinbraak in een pand aan de Professor Zeemanweg is tussen dinsdag 3 juli 18.15 uur en woensdag 4 juli 06.30 uur vermoedelijk getracht een kluis weg te nemen. De inbrekers maakten een gat in de wand van het gebouw om binnen te komen. Ook vernielden ze diverse binnendeuren. Voor zover nu bekend, hebben ze uiteindelijk niks buitgemaakt.

WAALWIJK: Tussen dinsdag 3 juli 16.30 uur en woensdag 4 juli 07.30 uur is vanaf een bedrijfsterrein aan de Keurweg 200 meter
elektriciteitskabel weggenomen. Mogelijk was het de dief of dieven te doen om het koper dat in een dergelijke draad zit. De
elektriciteitskabel kon worden bemachtigd door een gat in de omheining van het pand te maken.

Auteur: Leonie van Ooijen