Gemeente Wassenaar

Inkomensdeel WWB nog steeds nadelig voor kleine gemeenten

Mede namens 15 gemeenten met minder dan 40.000 inwoners in de Randstad vraagt de Wassenaarse wethouder van sociale zaken, Pim van de Locht, de staatssecretaris van SZW, Aboutaleb, kleine gemeenten te compenseren voor de korting op het inkomensdeel 2007 WWB. Zie brief aan staatssecretaris SZW.

Vorig najaar werd duidelijk dat onder een nieuw verdeelsysteem kleine gemeenten onevenredig veel, gemiddeld zon 15% met uitschieters naar boven, werden gekort op de Rijksuitkering voor het inkomensdeel onder de wet WWB. Dat wil zeggen de vergoeding die de gemeenten ontvangen om uitkeringsgerechtigden onder de Wet Werk en Bijstand een inkomen te verschaffen.

Vorig jaar heeft de toenmalige staatssecretaris in de Kamer toegezegd dat in de eerste helft van 2007 zou worden bezien wat de feitelijke effecten voor de kleine gemeenten zouden zijn. Staatssecretaris Aboutaleb schrijft in zijn brief aan de Kamer dat dit nog in voorbereiding is. Mede met het oog op de behandeling deze week dinsdag hebben de kleine gemeenten opnieuw aandacht voor deze kwestie gevraagd.
Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 070-5122222
E: gemeente@wassenaar.nl