Ingezonden persbericht

SLAM Deltaweek

Persbericht voor de Sportredacties - 3 juli 2007

Moeilijke dag voor de organisatie.
Vandaag woensdag 4 juli 2007 voeren de boten van de start bij Wemeldinge naar de finish bij de Val (de Schouwse kant van de Zeelandbrug). Er stond een stevige wind met Sint Annaland naar de finish bij Wemeldinge. De verwachtingen gaven een stevige maar mooie wind. In de praktijk bleek er één windkracht meer te staan dan voorspeld en vielen er stevige regen buien. Een aantal schippers (of hun bemanning) hielden het voor gezien en staakte de wedstrijd.
Vandaag kwam echter vooral de organisatie in de problemen. Het start en finish schip, een schip van de zgn "bruine vloot", voer na de start op de motor naar de geplande finish positie. Halverwege kreeg kwam er echter een los drijvende lijn in de schroef waardoor deze, en de motor blokkeerde. Zonder motor kon het schip uiteraard niet naar de finish. Om te zorgen dat er toch een uitslag kon worden gemaakt moest alles uit de kast worden gehaald. Via de marifoon (scheepsradio) werd aan de deelnemers verteld dat ze bij de finish positie zelf hun finishtijd moesten opnemen. Een van de comité leden die in Zierikzee op zijn mosselkotter de ZZ6 aan het werk was bleek bereid om direct de plaats van het finishschip in te nemen. (hulde Evert!) In de 10 minuten die het duurde voor zijn schip in positie was werd de finishlijn van de wal af bewaakt door een commissielid. Op die manier lukte het om toch een normale uitslag van de race te krijgen.
De resultaten.
In de ORC B klasse 1 en 2 maakte de ROARK vandaag geen fouten en finishte als eerste in zijn klasse.
In de ORC B kasse 3 won schipper Hans Zuiderbaan met de Twee gezusters. Net als vorig jaar vaart Hans met een aantal talentvolle tieners als bemanning, het talenten of belofte team.
In ORCB klasse 4 en 5 wist outsider Raban Meurer met zijn schip de Jenever een eervolle 2e plaats te behalen na de vaste winnaar en favoriet in die klasse C. Baar met de Impulse.
Bij de ongemeten boten was het een geheel Zeeuwse aangelegenheid. Na Ad Mutsaers uit Goes waren de 2e en 3e plaats ook voor zeilers uit Heinkenszand en Goes.

De prijzen van vandaag gaan naar:

ORC-B klasse 1en 2

1. Roark van Cees Kaan uit Rotterdam

2. Spirit Lady van John Dijkstra uit Arnemuiden

ORC- B klasse 3

1. Twee gezusters van Hans Zuiderbaan en het talenten team uit Terneuzen.
2. Joyce van Alfred Bezemer uit Arnemuiden.

3. Blue June van schipper H Zomer uit Amsterdam

ORC-B klasse 4 en 5

1. Impulse van C. Baas uit Weteringbrug

2. Jenever van Raban Meurer uit Bergisch Gladbach (D)