Digitale Gemeente Houten

Oude Dorp verdient samenhangende aanpak

woensdag 4 juli 2007 - Bron: Trefpunt

HOUTEN We mogen het Oude Dorp niet laten verslonzen. Het verdient een samenhangende aanpak, waarbij de al aanwezige sterke punten worden benadrukt. Die mening wil het CDA onder de aandacht van het college brengen, met steun van de bevolking. Om de ideeën van Houtense burgers goed in beeld te krijgen, nodigt het CDA hen uit zaterdag van 10 tot 12- naar de stand op het Plein te komen.

Het nieuwe Rond krijgt het, maar het Oude Dorp heeft het al, zegt CDA-woordvoerder Ton Uijttewaal. Het is een gezellig plein -met winkels èn horeca, waar het goed toeven is. Het is en blijft voor Houten de plek waar je moet zijn. Uit de nu beschikbare stukken van het college blijkt dat de aanpak erg lang gaat duren. We moeten niet alleen kijken naar de invulling van het gebied van de voormalige brandweer kazerne, maar ook naar de plek van de Bernhardschool die volgend jaar vrijkomt. Op het Plein zelf ervaar je de drukte: autos en fietsen dwars door elkaar heen. Er staat veel blik en de bevoorrading van de winkels verloopt moeizaam. Dat levert alles bij elkaar soms zeer verkeersgevaarlijke situaties op. We willen een kwalitatief weerwoord kunnen bieden, met een strak tijdschema.

Op de koffie
Er moet wat gebeuren: zo als nu kan het niet langer, vervolgt Uijttewaal. Er zijn veel problemen op te lossen: verbetering van de verkeersveiligheid en de parkeerdruk. Willen we de horeca verder uitbreiden of zetten we in op meer winkels? Wat betekent dat voor de toelevering van goederen? Mag dat met enorme vrachtwagens of stellen we eisen: klein en op bepaalde tijden. Wellicht moeten we denken over een verkeersknip op het Oude Dorp of eenrichtingsverkeer, zodat het Plein verkeersluw wordt. Al die vragen willen we aan de Houtenaar zelf voorleggen.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).