LTO Noord




Deventer, 29 juni 2007

LTO Noord boekt over 2006 positief resultaat van ruim ⬠1,5 miljoen

LTO Noord heeft haar eerste financiële verslagjaar afgesloten met een positief resultaat. Het bedrijfsresultaat over 2006 is uitgekomen op ⬠1.575.682. Door kostenbeheersing en gestegen vermogensopbrengsten is het resultaat hoger uitgevallen dan verwacht. LTO Noord voegt het positieve saldo toe aan haar algemene reserves, waardoor het ten goede komt aan de leden in de vorm van belangenbehartiging en ledenservice.

De Ledenraad van LTO Noord is gisteren in Putten akkoord gegaan met de jaarrekening 2006. De definitieve goedkeuring volgt in november, wanneer dezelfde Ledenraad formeel de jaarrekening zal vaststellen. Het verslagjaar 2006 is het eerste jaar van de Vereniging LTO Noord na de fusie van WLTO, GLTO en NLTO.

LTO Noord heeft geen winstoogmerk maar streeft jaarlijks naar het schrijven van âeen zwarte nulâ. De Ledenraad van LTO Noord toonde zich bijzonder tevreden met de jaarrekening en het behaalde resultaat. Algemeen directeur Ton van Vuren van LTO Noord zei in een toelichting dat de organisatie er goed voor staat: âEén van de hoofddoelstellingen is dat LTO Noord financieel gezond moet zijn en dat is gelukt. We zijn als nieuwe organisatie goed uit de startblokken gekomen en hebben ook op het gebied van belangenbehartiging en dienstverlening een prestatie neergezet die door de leden wordt gewaardeerd.â

In 2006 is LTO Noord volop in beweging geweest, zo stelde van Vuren. Vanaf de start is er veel aandacht geweest voor een bedrijfsmatige sturing met extra aandacht voor kostenbewustzijn. âDat ook alle aan de vereniging gelieerde bedrijven positief hebben bijgedragen aan het resultaat is zeer verheugendâ, aldus de LTO Noord-directeur.

Vooraf hield LTO Noord rekening met een bedrijfsresultaat over 2006 van rond ⬠65.000. Het uiteindelijk fors hogere resultaat is vooral te danken aan doelgericht management binnen de totale de organisatie. Bovendien zijn enkele aannames voor de begroting van 2006 in het verslagjaar anders uitgepakt. Zo was de financiële startpositie van LTO Noord begin 2006 beter dan verwacht werd bij het maken van de begroting van 2006. Ook het aanvankelijke plan om de nieuwsvoorziening van de vereniging in 2006 te verzelfstandigen â waar uiteindelijk vanaf is gezien â heeft een positief effect gehad op het bedrijfsresultaat. De inkomsten uit advertentieopbrengsten waren hoger dan aanvankelijk was begroot.

Vooruitblik 2007

LTO Noord verwacht ook het jaar 2007 positief af te sluiten. De eerste kwartaalrapportage laat een licht positief resultaat zien.