Ingezonden persbericht

Persbericht

Ooitse Kluis voor de derde keer geopend!

Vier Ridders en Jonkvrouwen uit Loosbroek zijn de gelukkige vinders van de 3e code

Op woensdag 4 juli is de grote Gouden Ooitse Kluis voor de 3e keer geopend! Om half elf maakte de Gouverneur van Het Land van Ooit het goede nieuws bekend. De Ridders en Jonkvrouwen Guusje, Teuntje, Mees en Ties uit Loosbroek (foto) waren de gelukkige vinders van de 3e juiste code. Er ontbreekt nu nog maar één juiste code waarmee de kluis geopend kan worden.

Met de vondst van de derde juiste code kregen de Anderlanders uit Loosbroek een zeer hoge beloning. Uit handen van de Gouverneur van Het Land van Ooit, ontvingen zij een mini-vakantie ter waarde van maar liefst ¤ 250,-.
De Gouverneur en zijn Ooiters zijn nog op zoek naar één juiste code waarmee de Ooitse kluis geopend kan worden. Mocht jij hem vinden, dan zal de Gouverneur ook jou persoonlijk de beloning overhandigen!

Tot Ooit!

Achtergrondinformatie Kraak de Kluis

Het Land van Ooit staat de komende maand in het teken van de grote Kraak de Kluis-actie. Bezoekers van Het Land kunnen op zoek naar de code waarmee de grote gouden Ooiste Kluis geopend kan worden. Daarmee kunnen zij een reischeque ter waarde van ¤250,- verdienen. De beloning staat 4 weken uit, om precies te zijn van aanstaande zaterdag 16 juni tot en met zaterdag 14 juli Anna Domino 19 (=2006).

Wat houdt de actie in?
In de Gouvernementele vertrekken van het Roze Kasteel in Het Land van Ooit is grote paniek ontstaan. De 4 Gouden OoitSenten, die vorig jaar zijn teruggevonden liggen in de grote gouden Ooitse Kluis, maar nu zijn de 4 enige codes waarmee de kluis geopend kan worden kwijt. De Gouverneur had Confuso gevraagd om de 4 codes op een slimme manier te verstoppen. Confuso bedacht vervolgens een slim plan. Hij maakte een heleboel nepcodes, zodat eventuele dieven al snel de kluts kwijt zouden raken. Echter Confuso was zo verstrooid, dat hij de 4 goede codes tussen alle foute codes heeft gestopt. Nu kan de Gouverneur ook de juiste codes niet meer vinden. In ieder OoitSenten-pakketje vindt men een code, waarmee de Kluis wellicht open gemaakt kan worden. Eenieder met de juiste code ontvangt een beloning van ¤ 250,-

Aan de redactie:
Voor meer informatie over de Kraak de Kluis actie kunt u contact opnemen met Lieke Verhofstad van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Het Land van Ooit.
Telefoon: 0416 - 377 775. E-mail: l.verhofstad@ooit.nl