Politie Amsterdam-Amstelland



Verstandelijk gehandicapte jongen vermist / Ringdijk (04/07/07)

Woensdag 4 juli rond het middaguur is op de Ringdijk een 12-jarige jongen weggelopen van zijn school en sindsdien vermist. Het gaat om Glenn Opoku die het syndroom van down heeft. Normaal gesproken wordt Glenn naar school gebracht en weer opgehaald met een speciaal busje. Glenn zat op de Van Koetsveldschool en het was vandaag de laatste schooldag. Hij was door alle commotie vandaag enigszins opgewonden. Glenn is slechthorend en spreekt slechts matig Nederlands. Hij is nooit eerder vermist geweest.

Hij heeft behalve een bril ook twee opvallende hoorapparaten. In beide oren draagt hij zilveren oorknopjes. Docenten en familie hebben de omgeving afgezocht en Glenn niet aangetroffen. Overigens zou Glenn nooit de weg naar huis kunnen vinden. Rond vijf uur werd de politie ingeschakeld en die zijn sindsdien met een uitgebreide zoekactie bezig. Hierbij is ook een politiehelikopter ingezet. Rechercheurs van de Jeugd- en zedenpolitie hebben de vermissing in onderzoek. Mensen die informatie hebben over de verblijfplaats van Glenn Opoku worden verzocht om 0900-8844 te bellen.

Glenn heeft een donkere huidskleur, is ongeveer 1.60 meter lang en heeft een fors postuur.

Kleding: * Spijkerbroek * Roze polo * Blauw/gele sportschoenen Noot redacties: foto staat op de internetsite bij het persbericht