Fiets4daagse


De *Drentse Fiets 4Daagse vindt plaats van 10 t/m 13 juli 2007*

Veiligheidsplan 2007

Zuidwolde / Diever, 4 juli 2007 - Het bestuur van de Drentse Fiets 4Daagse heeft vandaag in het gemeentehuis van de gemeente De Wolden in Zuidwolde het veiligheidsplan 2007 gepresenteerd.

Het veiligheidsplan bevat onder meer scenarios en adviezen voor organisatie en deelnemers over te nemen maatregelen bij extreme weersomstandigheden. Alle informatie die van belang is voor de organisatie van het evenement is volledig geactualiseerd. Verder beschrijft het veiligheidsplan de procedures die gevolgd moeten worden in geval van calamiteiten.

Ook zijn er duidelijke afspraken gemaakt met de GGD en het GHOR met betrekking tot de inzet van medisch personeel en ambulances. Tot slot is besloten tot extra inzet van mobiele EHBO-medewerkers. In voorgaande jaren werd vooral gebruikgemaakt van vaste EHBO-posten langs de routes. Dit jaar zullen EHBOers meerijden en onderweg meteen eerste hulp kunnen bieden.

Met het veiligheidsplan hoopt het bestuur van de Drentse Fiets 4Daagse beter te kunnen inspelen op eventuele calamiteiten, de risicos voor de deelnemers zoveel mogelijk in te perken en een mogelijke afgelasting te voorkomen.